İtalya Başbakanı Meloni, IKBY'yi ziyaret etti - Son Dakika
Politika

İtalya Başbakanı Meloni, IKBY'yi ziyaret etti

- İtalya Başbakanı Meloni, IKBY'yi ziyaret etti Irak'ın başkent Bağdat'ı ziyaret eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Bağdat temaslarının ardından ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret ederek IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

23.12.2022 20:37  Güncelleme: 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İtalya Başbakanı Meloni, IKBY'yi ziyaret etti

ERBİL - Irak'ın başkent Bağdat'ı ziyaret eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Bağdat temaslarının ardından ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret ederek IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Bağdat'ın ardından ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret etti. Erbil Uluslararası Havaalanı'nda IKBY Başbakanı Mesrur Barzani tarafından karşılanan Meloni, daha sonra IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. IKBY Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'a ilk ziyaretini gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi kabul ettiği bildirilirken, İtalya Başbakanı Meloni'nin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren IKBY Başkanı, Irak ve IKBY'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği mücadelede İtalya'nın sağladığı, askeri, siyasi ve insani destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi. Ülkesinin IKBY ile ilişkilerine önem verdiğini ve Irak ile KBY'nin istikrarı bölge istikrarının esası olduğunu dile getiren İtalya Başbakanı Meloni, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözülmesi için ülkesinin destek verdiğini vurguladı. Her iki taraf arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin önemini vurgulayan Meloni, IKBY Başkanı Barzani'yi İtalya'ya davet etti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, daha sonra IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. IKBY Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ikili ilişkilerin geliştirme yollarını ele alan iki taraf daha sonra basın toplantısı düzenledi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yaptığı açıklamada ülkesinin IKBY hükümetine verdiği desteğe devam edeceğini vurgulayarak, Erbil'deki konsolosluğunu faaliyetlerini arttıracağını söyledi. Meloni'nin ziyaretinin IKBY halkına büyük bir destek niteliği taşıdığını belirten IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, iki taraf arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda geliştirilmesi arzusunda bulunduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı Meloni, IKBY\'yi ziyaret etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İtalya Başbakanı Meloni, IKBY'yi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement