Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması

"Çözüm süreci ile birlikte bu bölgede özel sektör yatırım patlaması olacak" dedi.

06.04.2013 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,

"Çözüm süreci ile birlikte bu bölgede özel sektör yatırım patlaması olacak" dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ile birlikte Iğdır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 500 kişilik iş imkanı sağlayacak tekstil firmasının açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, Türkiye'de yılardır terör belası nedeniyle ciddi bedeller ödendiğine dikkat çekerek, "İnsani bedeller ödüyoruz. Ekonomik bedeller ödüyoruz. En fazlada terör belasını bu bölgede yaşayan insanlar ödüyor. Çan kaybıyla, mal kaybıyla ve fırsatlarının kaybıyla ödüyor. Ben zararı ikiye ayırıyorum bir insanı kayıp; can kaybı, mal kaybı, veya önlemek için yaptığınız harcamalar. Bunlar terörün doğrudan getirdiği maliyetler. Birde dolaylı maliyetleri var. Dolaylı maliyetler daha da yüksek; terör var diye buraya gelmeyen doktor, öğretmen mühendis, turist, terör var diye buraya yatırım yapamayan yatırımcı, kullanamadığımız dağımız yaylamız, hayvancılık ve tarımın gelişmemesi bunlar hep dolaylı maliyetler. İşte burada terör ortada kalktığın bunlar faydaya ulaşacağımız hadisler olacaktır. İşte bunun hep birlikte göreceğiz" dedi.

"KALKINMA YATIRIMLARLA OLUYOR"

Kalkınmanın yatırımlarla olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu kamu yatırımlar ve özel yatırımlar olarak ikiye ayrılıyor. Biz kamu olarak terör var demedik, güvenlik ortamı şöyle demedik bu bölgelerimizde tarihte hiçbir dönemde görülmeyen ölçü de yatırımlar yaptık. Sadece Iğdır'da son 10 yılda yaptığımız yatırım eski para ile 1.6 katrilyon eski para ile yatırım yaptık. Fakat yatırım kuşun 2 kanadı gibidir. Bir kuşun bir kanadı olmasa uçabilir mi? Devletin yaptığı yatırımın yanında özel sektör yatırım yapamasa o zaman tek kanatlı kuş misali ortada kalırsın" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güney Doğu Bölgesinde özel sektör yatırım patlaması olacağına inandığını belirten Bakan Yılmaz, "Bakın çözüm sürecinin adı bile yetti. Bu sürecin ilk 2 ayında itibaren teşvik artışında sabit sermayenin tutarının söylüyorum, yüzde üç yüz artış oldu. Huzur güvenlik ortamı artarak bu kat kat artacaktır. İşte bu açılışını yapacağımız tekstilin sahibi Bayri Bey bunun burada bir öncüsüdür. Bahri beyde bir anlamda bir akıncıdır. Eskiden akıncı vardı daha önceden giderek riskleri alırdı. Bahri beyi de buna benzetiyorum" dedi.

"EL BİRLİĞİ İLE BU ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLEYELİM"

Çözüm sürecinin parti üstü bir süreç olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Buna fert fert desteklememiz lazım, sivil toplum kuruluşları ile desteklememiz lazım. Bütün partilerin desteklememiz lazım. Çünkü bu ülkemizin meselesidir. Bir partinin bir kesimin meselesi değildir. Mantığımız, inancımız, mezhebimiz ne olursa olsun yaptığı. Hep birlikte bu çözüm sürecine destek verelim ve bu terör belasını ülkemizin gündeminden çıkaralım" diye konuştu.

Yapılan konuşmasının ardından işletmenin açılışını yapan Bakan Yılmaz, Milletvekili Aksu ile birlikte tekstil firmasını gezerek işçilerle sohbet etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement