Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Gökçeada'da yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi faaliyetine devam edilmesi öngörülüyor"

24.09.2013 16:37

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gökçeada'da yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi faaliyetlerine devam edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın yazılı soru önergesini cevaplayan Yılmaz, Bozcaada ve Gökçeada'nın jeostratejik önemleri nedeniyle son 10 yılda öncelikli olarak ele alındığını ifade etti.

Kamu yatırım tahsisleri ve proje uygulamalarında Bozcaada ve Gökçeada'ya öncelik verildiğini, bu ilçelerin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerler arasında yer aldığını anlatan Yılmaz, kalkınma ajanslarının faaliyete geçirilmesi, bölge planlarının yürürlüğe konulması, yerel proje ve faaliyetlerin desteklenmesi, bölgesel ve yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi çalışmalarının bu ilçelerde de yürütüldüğünü belirtti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın adalarla ilgili faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarında ilçelerin kalkınma önceliklerinin ele alınmasının öngörüldüğünü ifade etti. Yılmaz, bazı kalkınma önceliklerinin adalar için ayrıca ele alınabileceği gibi diğer önceliklerin bölgenin genel kalkınma öncelikleri çerçevesinde değerlendirilebileceğini, uygulamaların adalarda bu şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Altyapının güçlendirilmesi, eğitim, sağlık ve kültür gibi sosyal alanlardaki hizmete erişiminin kolaşlaştırılması, turizm tesislerinin nitelik ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi, ürünlerin katma değerinin artırılması gibi önceliklerin ele alınmasının planlandığını belirten Yılmaz, Gökçeada'da yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi faaliyetlerine devam edilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Cevdet Yılmaz, "Adalarda şarap da dahil olmak üzere yerel ürünlerin üretilmesi, tanıtılması ve pazarlanması konusundaki politika ve faaliyetler, ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir" dedi.

-Madencilik faaliyetleri

Madencilik faaliyetlerinin Maden Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği ile sürdürüldüğünü anımsatan Yılmaz, ruhsat işlerinin madencilik faaliyetlerinin sürdürüldüğü ve etkilediği alana göre farklı bakanlıkların katılımıyla yürütüldüğünü ifade etti. Ruhsat işlerinin başka bakanlıkların mevzuatına da dahil olduğuna dikkati çeken Yılmaz, diğer bakanlıkların görevleri dahilinde ruhsat işlemlerine katkı verdiğini kaydetti.

Yılmaz, proje sahibi tarafından halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için "Halkın Katılım Toplantıları" yapıldığını da belirterek, madencilik projelerinin sosyal boyutuyla da ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Cevdet Yılmaz, Gökçeada'da maden arama ve işletme faaliyetlerinin tüm Türkiye'de olduğu gibi ilgili mevzuat çerçevesinde ve ilgili bakanlıkların katılımıyla yürütüldüğünü kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement