Kazakistan'da Antiterör Operasyonunda 12 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Politika

Kazakistan'da Antiterör Operasyonunda 12 Kişi Gözaltına Alındı

Kazakistan\'da Antiterör Operasyonunda 12 Kişi Gözaltına Alındı

Kazakistan Milli Güvenlik Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre, Astana, Atırau ve Jezkazgan kentlerinde laik devlet sistemine karşı faaliyet yürüttüğü belirlenen bir grup, antiterör operasyonuyla gözaltına alındı. Operasyonda, devlet düzenini yıkmaya yönelik propaganda yapan ve yeni destekçiler bulmak için aktif faaliyette bulunan 12 kişi yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yasa dışı yayınlar ele geçirildi ve bazıları daha önce polis memurunun öldürülmesi, soygun, gasp, hırsızlık ve tecavüz gibi suçlardan mahkumiyetleri bulunuyor.

15.11.2023 15:59  Güncelleme: 16:00

Kazakistan'da düzenlenen antiterör operasyonunda devlet düzenine karşı faaliyetlerde bulunduğu ve yasa dışı radikal örgüt bağlantılı olduğu gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

Kazakistan Milli Güvenlik Teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Astana, Atırau ve Jezkazgan kentlerinde laik devlet sistemine karşı faaliyet yürüttükleri belirlenen gruba yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, devlet düzenini yıkmaya yönelik propaganda yürüttüğü ve yeni destekçiler bulmak için aktif faaliyette bulunduğu gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

İsimleri ve uyrukları açıklanmayan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yasa dışı yayınlar ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan bazılarının bir polis memurunun öldürülmesi, soygun, gasp, hırsızlık ve tecavüz gibi suçlardan mahkumiyetleri bulunduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kazakistan'da Antiterör Operasyonunda 12 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement