Kılıçdaroğlu: Devlet Neredeydi? - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kılıçdaroğlu: Devlet Neredeydi?

Kılıçdaroğlu: Devlet Neredeydi?
19.08.2012 13:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla bayramlaştığı Sultangazi'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete eleştiriler yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla bayramlaştığı Sultangazi'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete eleştiriler yöneltti. BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli- Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili olarak o buluşmada devletin dışında herkesin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk ve halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bayramın ilk gününde Sultangazi'de vatandaşlarla bayramlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki bayramlaşma alanına Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile birlikte geldi. Konuşmasına tüm vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, barış ve huzurun Türkiye'nin her tarafına egemen olması dileğinde bulundu. Bayram günü siyaset yapmak istemediğini ve siyaset konuşmayacağını, ülkenin barış ve huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının ısrarları üzerine sadece iki soruya cevap vereceğini söyledi.

"KAÇIRILAN DA BİZİM SUÇLANAN DA BİZİM MİLLETVEKİLİMİZ"

Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ve serbest bırakılmasından sonraki tartışmalarla ilgili olarak konuşan Kılıçdaroğlu, "Kaçırılan da bizim milletvekilimiz, suçlanan da bizim milletvekilimiz" dedi. BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli - Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili olarak, o buluşmada devlet dışında herkesin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, orada Habur görüntülerinin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi? Başbakana soruyorum. Siz hangi ülkenin başbakanısınız? Şehide kelle diyen kimdi? Birkaç Mehmet öldü diyen kimdi? Partinizin sıradan bir üyesi değildi. . Partinizin sözcüsü bu ifadeyi kullandı. Suçlanan kim CHP. Ben tüm bunları milletin vicdanına havale ediyorum." - İstanbul/ Gaziosmanpaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Devlet Neredeydi? - Son Dakika


Advertisement