Kılıçdaroğlu: Ülkemizin hakkını utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin hakkını utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin hakkını utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de düşürülen SİHA olayına ilişkin olarak, devleti yöneten kişilerin ülkemizin hakkını utangaç açıklamalarla savunup savunmayacaklarını sorguladı.

06.10.2023 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " SİHA'mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD 'meşru müdafaa' diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise 'farklı teknik değerlendirmeler' diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı 'ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der' diye mi şekillendireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye'nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun X (Twitter) hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

"Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA'mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD 'meşru müdafaa' diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise 'farklı teknik değerlendirmeler' diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı 'ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der' diye mi şekillendireceğiz?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Ülkemizin hakkını utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement