Ldp Lideri Toker Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Ldp Lideri Toker Eskişehir'de

Ldp Lideri Toker Eskişehir\'de

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, belediyelerin Belediye İktisadi Teşekkülü (BİT) kurarak hizmet vermesinin haksızlık ve adaletsizlik olduğunu savunarak, "Belediyelerin kupon sistemi ile hizmet vermesi gerekir" dedi.

15.01.2014 15:18

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, belediyelerin Belediye İktisadi Teşekkülü (BİT) kurarak hizmet vermesinin haksızlık ve adaletsizlik olduğunu savunarak, "Belediyelerin kupon sistemi ile hizmet vermesi gerekir" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Cem Toker, partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir basın açıklaması yapan Toker, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere katılma hakkı olan 22 parti belirlediğinden söz etti. Seçime 22 partinin değil, 3 partinin girdiğini belirten Cem Toker, " Türkiye'nin her yerinde seçime gidebilecek miyiz bilmiyorum ama güçlü olduğumuz illerde ve ilçelerde mutlaka gireceğiz. Seçime 22 parti girmiyor. 3 parti ile 22 particik giriyor. Türkiye'deki Siyasi Parti Yasası, Seçim Yasası, baraj, basın özgürlüğünün durumu, hukukun durumu, hazine yardımı gerçeği, maalesef Türkiye'deki partilerin pek çoğunu yavaş yavaş siyasetten siliyor ve particik haline getiriyor" dedi.

"BELEDİYELER HESAP VERMELİDİR"

Seçimlerde seçmene liberalizmin ve demokrasinin şeffaflık ilkesini sunacaklarını ifade eden Cem Toker şunları söyledi:

"Mahalli İdareler Kanunu'na bakacak olursanız ilçe belediye başkanının yetkileri çok komiktir. Yapabileceği şeyler çok kısıtlıdır. Türkiye'de ilçe belediyesine aday olacak insan, '150 tane projem var' diyorsa halkın zekasına hakaret etmektedir. Bizim seçimlerde seçmene bir şeyler sunmamız lazım. Bunların başında liberalizmin olmasa da demokrasinin şeffaflık ilkesi vardır. Her belediye başkanının harcadığı kuruş, vatandaşın alın terinden alınan vergidir. Türk milleti bu sene Ankara'ya 385 milyar lira gönderecek. Bunun hesabı Türk milletine verilmemektedir. İlçe belediyesi harcadığı paranın hesabını vermelidir. Belediyelerin internet sitesi vardır. Aradığınız her şeyi bulursunuz ancak bir demokrasinin en temel ilkesi olan bütçeyi bulamazsınız" diye konuştu.

"BELEDİYELER KUPON SİSTEMİNİ GETİRMELİDİR"

Devletin özel sektör ile rekabete girmemesinin, LDP'nin temel felsefeleri arasında yer aldığına değinen Cem Toker, belediyelerin Belediye İktisadi Teşekkülü (BİT) kurarak hizmet vermesinin haksızlık ve adaletsizlik olduğunu kaydetti. Belediyelerin kupon sistemi ile hizmet vermesi gerektiğini savunan Toker, "Bir belediye meslek edindirme kursuna bir bütçe ayırıyor. Biz diyoruz ki belediye İngilizce kursu açarak bedava veriyor ancak üniversite öğrencileri de bir oda kiralayıp 2-3 bilgisayar koyarak bilgisayar kursu veriyor. Sen bedava vererek o adamı iflasa zorluyorsun. Onun müşterisini haksız rekabetle elinden alıyorsun ama öte yandan belediyenin sosyal sorumluluğu var. Gücü yetmeyene makul fiyattan bu hizmeti vermesi lazım. O zaman özel sektörün kurslarını akredite etsin, değerlendirsin. Kapıya,'Benim dershanem Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştır' yazsın, sonra fakirlere belediye kupon versin. 100, 300, 500 liralık o fakir genç İngilizce öğrenmek istiyorsa o kursa gitsin, kuponu versin, para vermesin ve kurs sahibi de belediyeden parasını alsın. İnsanlar iflas etmesin. Kupon sistemini getirsin belediyeler. Biz o yüzden asla devletin bizim vergilerimize sırtını dayayarak özel sektörle haksız rekabete girmesini doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

"EN ÖNEMLİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ"

Yerel seçimlerin çok büyük bir önemi olduğunu aktaran Toker, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'yi bekleyen çok daha önemli bir seçim daha var. O da Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bence yerel seçim Cumhurbaşkanlığı seçimine ön ısınma seçimi olacaktır. Büyükşehirlerde kimin kazandığı değil, kimin kazanmadığı önem kazanacaktır. İktidarın, 'Kimse bana dokunamaz' tavrına hangi partiden olursa olsun bir mesaj gönderme zamanı gelmiştir. Bu seçimler Türk demokrasisi açısından Türkiye'de sağ-sol değil, ileri-geri seçimidir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ldp Lideri Toker Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement