Martin Schulz Zikzak Çizmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Politika

Martin Schulz Zikzak Çizmeye Devam Ediyor

Martin Schulz Zikzak Çizmeye Devam Ediyor

FRANKFURT (İHA) – Almanya’da genel seçimler sonrası koalisyonda yer almayacağını belirten, ardından Dışişleri Bakanlığı görevine talip olan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz,son yaptığı açıklama ile hükümette görev almayacağını söyledi.

10.02.2018 16:35

FRANKFURT (İHA) – Almanya'da genel seçimler sonrası koalisyonda yer almayacağını belirten, ardından Dışişleri Bakanlığı görevine talip olan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz,

son yaptığı açıklama ile hükümette görev almayacağını söyledi.

Almanya'da 24 Eylül 2017'de yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olan Martin Schulz, seçimlerde yüzde 25.5 oy almasının ardından, "Halkımız bizi muhaletefete layık gördü. Koalisyonlarda görev almayacağız" demişti. Daha sonra büyük koalisyon için pazarlıklara başlayan Schulz'un kabinede yer almayacağını söylemesine rağmen geçen hafta tamamalanan koalisyon görüşmelerinde kendisinin dışişleri bakanı olacağını açıklaması gerek partisinde, gerekse de Almanya'da tepkiyle karşılandı. Mevcut Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, parti yönetimine "Saygısızlık yaptılar" açıklamasında bulundu.

Kurulacak 24. hükümette Dışişleri Bakanlığı görevine talip olması üzerine eleştirilerle karşılaşan Schulz, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında şahsıyla ilgili yürütülen tartışmaların parti üyelerinin koalisyon sözleşmesiyle ilgili yapacağı oylamanın başarısını tehlikeye atmasını istemediğini, hükümette görev almayacağını açıkladı. Schulz, "Hepimiz bu ülkedeki insanlar için politika yapıyoruz. Kişisel isteklerimin parti çıkarlarının gerisinde kalması gerekliliği de bunun bir parçasıdır" dedi.

Açıklamasının ardından partisinin içindeki tartışmaların sona ermesini umduğunu da belirten Schulz, SPD üyelerini büyük koalisyon için yapılacak oylamada koalisyon anlaşması lehine oy kullanmaya çağırdı.

Schulz'un Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmeyeceğini açıklamasının ardından Gabriel'in yeni hükümette de Dışişleri Bakanlığına devam etme olasılığı güçlendi. Bu yönde ilk çağrı SPD'deki muhafazakar kanadın sözcüsü Johannes Kahrs'tan geldi. Kahrs, Gabriel'in "çok iyi bir dışişleri bakanı olduğunu" belirterek, göreve devam etmesi gerektiğini söyledi. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Martin Schulz Zikzak Çizmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement