Meclis Kağıt İsrafına Son Veriyor - Son Dakika
Politika

Meclis Kağıt İsrafına Son Veriyor

Meclis Kağıt İsrafına Son Veriyor

En çok kağıt tüketen kurumların başında gelen Meclis, teknolojinin imkanlarından yararlanarak bir çok hizmeti elektronik ortamda sunacak."TBMM Elektronik Dönüşüm Projesi" hayata geçiriliyor.

05.03.2012 12:03

En çok kağıt tüketen kurumların başında gelen Meclis, teknolojinin imkanlarından yararlanarak bir çok hizmeti elektronik ortamda sunacak.

"TBMM Elektronik Dönüşüm Projesi" hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yazışma ve bilgilendirme hizmetlerinin büyük ölçüde elektronik ortamda yapılarak, kağıt kullanımının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu hafta hizmete sunulacak iki uygulamayla, projeyle ilgili ilk adım atılıyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, projeye ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin başta yasama ve denetim süreci olmak üzere yazışmaları büyük ölçüde elektronik ortamda yapmak olduğunu söyledi. Neziroğlu,

"Böylece başta milletvekilleri olmak üzere vatandaşların da gerekli bilgilere aracısız ve hızlı bir şekilde ulaşmaları sağlanacak" dedi.

Neziroğlu, projenin adımlarından birinin "milletvekillerine yasama bilgi desteği verilmesi" olduğunu belirterek, yasama ve denetim sürecine ilişkin bilgiler ile kurumsal duyuruların SMS veya e-posta yoluyla hızlıca milletvekillerine ulaştırılmasının mümkün olacağını anlattı.

Meclis Başkanlığına sunulan tasarı ve teklifler, bunların komisyonlara havalesi, kararlar, komisyon ve Genel Kurul gündemleri, denetim önergeleri, Danışma Kurulu veya grup önerileri ve Başkanlık duyuruları gibi bilgilerin, milletvekillerinin tercihine göre kendi adresleriyle birlikte danışman ve sekreterinin cep telefonu veya e-posta adresine gönderileceğini ifade eden Neziroğlu, talebe göre zaman içerisinde uygulamanın kapsamının genişletilebileceğini kaydetti.

Neziroğlu, milletvekillerinin bu hizmetten faydalanabilmesi için elektronik veya kağıt ortamında form doldurulmasının yeterli olduğunu söyledi.

- Milletvekiline anında tutanak -

Neziroğlu, "tutanakların e-posta ile gönderilmesi projesi"nin de hayata geçirildiğini belirterek, milletvekillerinin Genel Kurulda yaptıkları konuşmaların tutanaklarının e-posta ile anında kendilerine gönderileceğini bildirdi.

Milletvekillerinin Genel Kurulda yapmış oldukları konuşma tutanaklarına erişimde zaman zaman yaşanan sorunlar üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Neziroğlu, hazırlanan programla Genel Kurulda yapılan konuşmanın çok kısa bir süre sonra o konuşmayı yapan milletvekilinin e-posta adresine gönderileceğini belirtti.

Neziroğlu, Tutanak Hizmetleri Başkanlığı tarafından 28 Şubat Salı, 29 Şubat Çarşamba, 1 Mart Perşembe günkü birleşimlerde uygulamaya geçilen projeyle, ilk hafta itibariyle 100'e yakın konuşmanın e-posta ile milletvekillerine gönderildiğini anlattı.

Uygulamanın önemine işaret eden Neziroğlu, "Böylece konuşmalar başta seçmenler, ulusal ve yerel medya olmak üzere hedef kitleye çok daha hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır. Tutanaklar daha önce ilgili milletvekilinin talebi üzerine, basılı olarak kendilerine ulaştırılıyordu. Milletvekilleri tarafından memnuniyetle karşılanan uygulamayla, kağıt ve diğer kırtasiye kullanımının da azaltılması hedefleniyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Kağıt İsrafına Son Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement