Meclis'te Habersiz Yangın Tatbikatı Korkuttu - Son Dakika
Politika

Meclis'te Habersiz Yangın Tatbikatı Korkuttu

Meclis\'te Habersiz Yangın Tatbikatı Korkuttu

Halkla İlişkiler Binası'nda yapılan yangın tatbikat nedeniyle milletvekilleri ve çalışanlar, panik halinde kendilerini dışarı attı.

11.07.2014 16:07  Güncelleme: 16:05

Milletvekilleri odalarının bulunduğu Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda yapılan yangın tatbikatı, bazı milletvekilleri ve çalışanları korkuttu.

Tatbikat sırasında binada bulunanlara "en yakın çıkış kapısına giderek binayı boşaltın" şeklinde dijital anons yapıldı. Anonsun ardından milletvekilleri ve çalışanlar, panik halinde hızla binayı boşalttı.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni binada bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla 15 gün içinde tatbikat yapılmasını kararlaştırdıklarını ve tatbikatın bugün yapıldığını söyledi.

Binanın birkaç ay önce hizmete girdiğini anımsatan Neziroğlu, tatbikata ilişkin şunları kaydetti:

"Zaman zaman gerek vekillerden, kullananlardan gelen talepler doğrultusunda  bazen de bizim tespit ettiklerimiz doğrultusunda, eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bugünkü alarm bir  yangın tatbikatı alarmıydı. Daha önce bunu konuşmuştuk. Sadece 4. kata yapılmış olan bir alarm, test amaçlı. Başarıya da ulaştı. Bina çok hızlı bir  şekilde boşaltıldı, herhangi bir sıkıntı yok. Bütün çalışanlar binaya tekrar alınıyor."

Eksiklikleri görmeleri gerektiğini yineleyen Neziroğlu, "Bu haber verilerek yapıldığı takdirde Allah korusun gerçek bir yangın çıkması halinde nasıl hareket edileceğini kestirmemiz mümkün değil. Arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar. Tatbikatın başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bu arada binanın tahliyesi sırasında bir kadın fenalaştı. Sağlık görevlilerince müdahale edilen kadın ambulansla sağlık merkezine götürüldü. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis'te Habersiz Yangın Tatbikatı Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement