MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Gelişmiş demokrasilerde işsizlik oranı yüzde 8'i aştığı vakit, orada iktidarda olan yapının seçim kazanma imkanı bulunmamaktadır"

30.12.2013 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Gelişmiş demokrasilerde işsizlik oranı yüzde 8'i aştığı vakit, orada, iktidarda olan yapının seçim kazanma imkanı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 2002'den bu yana "sürdürülebilir borç sistemi" benimsediğini öne sürerek, bu sistemin miadını çok dramatik bir şekilde doldurduğunu öne sürdü.

İşsizlik rakamlarını bir iktidarın karnesine benzeten Türkeş, "Gelişmiş demokrasilerde işsizlik oranı yüzde 8'i aştığı vakit, orada iktidarda olan yapının seçim kazanma imkanı bulunmamaktadır. Türkiye'de AKP ile işsizler ordusu türemiştir. Üstelik, bu rakamlara tarım sektörünün mevsimsel karakterinin sebebiyet verdiği dönemsel işsizlik payı dahil değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın büyüyen bir ekonomi bahsini açmasının kati suretle inandırıcı olmadığı iddiasında bulunan Türkeş, şunları kaydetti:

"AKP iktidarının yöneticileri ve kalemşörleri meseleyi 'ekonomi büyüyor, kimse bunları görmüyor, o kadar da olsun' noktasında getirmeye çalışıyorlar. Diyorlar ki, 'yol yaptık, havaalanı yaptık, köprü yaptık, halkımız, seçmenimiz bu kadarını da hoş görsün'. Bu, demokrasilerde kabul edilebilir bir tavır değil. Demokrasi, bir denge ve denetleme rejimidir. Demokrasi, bir haklar, özgürlükler ve fakat sorumluluklar rejimidir. Uyulması gereken belli bir takım kaideler var. Bu kaideleri çiğneyenler, hukuk devletinde hesap verirler. Sayın Erdoğan ve ekibi, inşa ettikleri duble yollarda hız sınırını aşmış ve ahlaklı savcıların radarına yakalanmışlardır. Tüm engellemelere, otoriter tedbirlere ve kara propagandaya rağmen, Türk adaletinin bu işin peşini bırakmayacağını umuyor, biliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement