MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

ANKARA (İHA) – MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi Kanun Tasarısı ile ilgili olarak, “Bu metin doğrudan doğruya Anayasa ve yasalara aykırı iş ve eylem yapanların, Anayasal düzeni değiştirenlerin, suç işleyenlerin suçlarının itirafıdır” dedi.

27.06.2014 19:02

ANKARA (İHA) – MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi Kanun Tasarısı ile ilgili olarak, "Bu metin doğrudan doğruya Anayasa ve yasalara aykırı iş ve eylem yapanların, Anayasal düzeni değiştirenlerin, suç işleyenlerin suçlarının itirafıdır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Van depreminde Bayram Otel'de yakınları ölen ailelerin kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak dava açıldığını ve kamu görevlilerinin suçlu bulunduğuna dikkat çeken Vural, ailelerin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali olduğu ve kamu görevlilerinin tekrardan yargılanmadı gerektiğine karar verdiğini dile getirdi. Vural, İçişleri Bakanlığı'nın toplumun bazı kesimlerini suçlu olarak göstermeye çalıştığını iddia ederek, Bakanlığın kendilerinin veya AFAD'ın soruşturma iznine izin vermediğimi belirtti.

Vural, Barzani'nin Maliki'yi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile ilgili uyardığını hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın Başkonsolos ile telefonla görüştüğünü söylediğini anımsattı. Vural, "Terör örgütünün elinde kriptolu telefon mu vardı? Terör örgütü vasıtasıyla bir rehine ile görüşülmüşse bu bir skandaldır. Başbakan telefonla görüşebilmişse ya örgütün elinde kriptolu telefon var ya da terör örgütü elindeki telefondan Türkiye'nin haberi var" ifadelerini kullandı.

Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi Kanun Tasarısı ile ilgili olarak Vural, "Bu metin doğrudan doğruya Anayasa ve yasalara aykırı iş ve eylem yapanların, Anayasal düzeni değiştirenlerin, suç işleyenlerin suçlarının itirafıdır" dedi.

23 Mart 2014 tarihinde Öcalan ile diğer mahkumların konuşmasını örnek gösteren Vural, "Bütün hepsini burada itiraf ediyor. Terörist başı bu yapılanların vatana ihanet olduğunu biliyor ve diyor ki; 'Yasal düzenleme gerekir. Benim silahım da bu'. Bunun milli iradeyle ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Vural, MHP milletvekillerinin cumhurbaşkanı adayını bilerek imza attıklarını belirterek, "Biz Türkiye'nin cumhurbaşkanını arıyoruz. Biz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren imzaları topladık. Bunlar açığa imza değil, Türkiye'nin cumhurbaşkanını seçmek üzere milletin önüne demokratik bir alternatifi koyan bir iradenin tecellisidir. İrademiz tamdır" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının bir kesimi telaşlandırdığını söyleyen Vural, İhsanoğlu'nun büyük bir uzlaşı sonucu orta çıktığını belirtti. Vural, "Ekmeleddin bey kin ve nefret diliyle değil, muhabbet diliyle milletimizin karşısına çıkmıştır. Ekmeleddin bey şu ya da bu partilerin değil, partilerin iradesiyle Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Vural, Ekmeleddin İhsanoğlu Türk kültürünün tanıtılması için çalıştığını belirterek, "Bugün kan gölüne dönen Ortadoğu coğrafyası için şans teşkil edecektir. Özellikle bizim medeniyet havzası içerisinde kalan İslam dünyasının kan ve gözyaşı coğrafyası haline geldiği bu zamanda uzlaşmaya, kucaklaşmaya ihtiyaç vardır. Türkiye'yi herkesin dostu olabilen bir Türkiye haline getirecektir. Türkiye' medeniyet havzası içinde Osmanlı barışı dediğimiz barışı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inisiyatifi olması önemlidir" şeklinde konuştu.

Vural, imzaların ne zaman teslim edileceğine dair soru üzerine, pazar günü

başvuruyu yapmayı planladıklarını söyledi. Vural, "Pazar günü saat 13.00'da Meclis Başkanlığı'na böyle bir irade beyanını yapmayı planlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ile beyanımızı ayrı ayrı ama birlikte sunacağız" ifadelerini kullandı.

4 eski bakan hakkında Soruşturma Komisyonu'na Meclis Başkanlığı'na AK Parti'nin isim bildirmesine yönelik olarak Vural, "Soruşturma Komisyonu'nun engellenmesidir. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Adaletten kaçmaları mümkün olmayacaktır. İsimlere itiraz etmeyeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement