Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Amacımız, savunma sanayinde kendi kendimize yeterli olabilmek" dedi.

15.02.2012 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Amacımız, savunma sanayinde kendi kendimize yeterli olabilmek" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MKE Çankırı Silah Fabrikası'nı gezdi. Fabrika gezisi öncesinde Bakan Yılmaz'a Vali Vahdettin Özcan ve MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürü Osman Pakel tarafından kısa bir brifing verildi. Brifingin ardından atölyeleri gezen Bakan Yılmaz, yapılan işler hakkında bilgiler alarak işçilerle sohbet etti ve fabrikada üretilen 40 mm tamburlu bomba atarın atış talimine katıldı.

Fabrika gezisi sonrasında şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, burada bir basın açıklaması yaptı. Fabrikanın kapasitesinin çok fazla olduğunu belirten Bakan Yılmaz, kapasiteye uygun şekilde üretimin arttırılması gerektiğini söyledi.

Bunun için talep ve mevcut işçilerin arttırılması gerekli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Mevcut işçilerin verimliliği artmışsa ilaveten işçi alınması lazım. Dolayısıyla bir çalışma yapılacak. Hepimiz gezdik gördük, çok büyük bir alan. 280'in üzerinde tezgah var. Tezgah fazla, işçi az. Çalışan işçilerin de talebi 'bize mesai yerine iş verin' şeklinde. Bizim amacımız, savunma sanayinde kendi kendimize yeterli olabilmek. Buraya gelmemdeki amaç, Çankırı'daki bu değeri görüp nasıl daha verimli hale getirebiliriz.

Bundan sonra Çankırı Silah Fabrikası daha iyi bir hale gelecektir" diye konuştu.

Hedeflerinin yüksek olduğunu belirten Yılmaz, "İki günü bir birine eşit olan ziyandadır. Dolayısıyla hedefimiz mevcudu daha yukarılara taşımaktır. Zaten bunu yapamıyorsak şahsım dahil herkes kendi görevini yapamıyor demektir. Ama el birliği içerisinde Çankırı Silah Fabrikası'nı daha iyi noktaya getireceğiz" dedi.

Yılmaz ayrıca, savunma sanayinde fişek ihraç etmek gayesiyle fişek fabrikalarına üretim izni vereceklerini belirtti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement