Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Politika

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mazbatasını Aldı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mazbatasını Aldı

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldı.

02.04.2014 19:20  Güncelleme: 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanlı seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldı.

AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık ile Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret eden Asya, İl Seçim Kurulu Başkanlığına gitti.

İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyraz'la bir süre görüşen Asya, Boyraz'dan mazbatasını aldı.

Asya'yı tebrik ederek görevinde başarı dileyen Boyraz, seçimlerde sandık başlarında görev alan personele teşekkür ederek, önemli bir süreci kazasız atlattıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Asya da Muş halkının hizmetkarlığına talip olduklarını ve vatandaşların teveccühüyle görevi devraldıklarını bildirerek, "Seçim boyunca sabahın ilk ışıklarıyla görev alan tüm sandık görevlilerine ve olumsuz hava şartlarına rağmen sandık başına giden seçmenlere teşekkür ediyorum. Bir demokrasi şöleni içerisinde seçimi atlatmış olduk. Bu büyük bir sorumluluktur ve bu sorumluluğu alırken oy vermiş vermemiş diye ayrım yapmadan çalışacağız" dedi.

Daha sonra görevi devralmak üzere belediye hizmet binasına geçen Asya, eski Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından kurban kesilerek karşılandı.

Kendisine çiçek veren Dede'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Asya, 10 yıl boyunca halka hizmet eden Dede'yi kendilerine rehber alacaklarını ifade etti.

Asya, Muş'taki kimseyi ötekileştirmeden ve ayrım yapmadan hizmet edeceklerine değinerek, "Bunu yaparken de Allah'ın rızasını ve vatandaşlarımızın hayırlı duasını almak için çalışacağız. Başka hesaplar içinde olmayacağız. Bu seçim günü sandığa giderek demokrasiye, barışa, huzura oy veren vatandaşlarımızın üzerimizdeki hakkını ancak layık olduğu hizmetleri anlara vererek ödeyebileceğime inanıyorum" diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Dede ise görevi süresince desteğini esirgemeyen Muşlu hemşehrilerine layık olmaya çalıştığını bildirerek, şöyle konuştu:

"İmkanların el verdiği nispette görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Elbette ki kadı kızında da kusur olur. Onun için bizim de bazı kusurlarımız olabilir. Hiçbir zaman haktan, hukuktan, şeriattan ayrılmadık. Hiçbir zaman zulümden taraf olmadık ve hiçbir zaman pişmanlık da beslemedik. Partimize ve parti büyüklerimize layık olmaya çalıştık ve görevimizi tamamladık."

Yapılan konuşmaların ardından Dede görevini Asya'ya devretti.

-feyat asya

-mazbata

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement