Otopark Kurallarına Uymayan Meclis Personeli Uyarılacak - Son Dakika
Politika

Otopark Kurallarına Uymayan Meclis Personeli Uyarılacak

Otopark Kurallarına Uymayan Meclis Personeli Uyarılacak

TBMM yerleşkesinde park için ayrılan yerlere park etmeyen ve trafik polislerinin ikazlarına uymayan personel hakkında işlem yapılacak

15.11.2013 13:43

MELTEM YILMAZ- TBMM yerleşkesindeki otopark kurallarına uymayan personel hakkında işlem yapılacak.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu imzasıyla yayınlanan duyuruda, Meclis kampüsü içinde park edilmesi yasak yerlere park sonucu yaşanan mağduriyete işaret edildi.

Duyuruda, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nun 19 Haziran 2013 tarihli kararıyla, TBMM yerleşkesi içerisinde araç park edilecek alanların belirlendiği anımsatıldı. Ayrıca, yerleşke içerisinde park yasağı bulunan alanlara araç park eden sürücülerin, Koruma Daire Başkanlığı'nca tespiti sonrasında Genel Sekreterlikçe uyarılmasına karar verdiği ifade edildi.

Resmi araçların park etmesi için ayrılan E ve F blok altı merdiven önlerine, Sağlık Merkezi girişine, yeni personel hizmet binası köprü altına, milletvekili kapalı otopark giriş ve çıkışına, matbaa girişindeki yolun orta bölümüne, ana bina doğu ve batı kapısı girişlerine, bahçe restoran girişine, otobüs garajı kapalı otoparkı giriş ve çıkışına araç park edilmemesi gerektiği belirtildi.

Ancak yerleşke içerisinde araç ve yaya trafiği yönünden yapılan kontrollerde, trafik polislerinin uyarılarına rağmen bazı sürücülerin araçlarını ana bina etrafından bulunan 1, 2, 3 ve 4 nolu kapı çıkışı, yaya geçidi, engelli geçidi, yaya kaldırımı, engelli araçları için ayrılan park yerleri ile çimler üzerine, park edilmesi yasak yerlere park ettiğinin görüldüğü kaydedildi. Bunun sonucunda yayalar, engelli vatandaşlar ve diğer araç sürücülerinin mağdur edildiğine işaret edilerek, zaman zaman bu mağduriyetlerin de idare amirleri ve milletvekilleri tarafından da ulaştırıldığı kaydedildi.

Araç ve yaya trafiği yönünden herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tüm sürücülerin, araçlarını TBMM yerleşkesinde park için ayrılan yerlere park etmesi ve trafik polislerinin ikazlarına uyması, aksi halde  Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararları doğrultusunda  haklarında gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Otopark Kurallarına Uymayan Meclis Personeli Uyarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement