Reşat Petek: "FETÖ dönemsel olarak siyasi iktidara da bulunan partilere yakın davranmıştır. Sadece bir siyasi partiyle irtibat ya da yakınlık tespit edemedik"
-"Somut olarak Adil Öksüz, FETÖ irtibatı kesin. Darbenin yönetilmesinde aktif olan kişi. Yakalanmamış olması, serbest bırakılması ne yazık ki şu ana kadar Adil Öksüz yakalanamamış. Adil Öksüz'ün FETÖ bağlantısına Zaman Gazetesi Yazarı Ali Ünal'ın ifadesinde Pensilvanya'da Gülen'in yanında kendisini Adil Hoca olarak gördüğünü söylemesidir"
-"MİT raporun 36 sayfalık raporuna baktığınızda dış kaynaklara ilişkin irtibatları bulacaksınız. MİT kamuoyuyla paylaşılması gereken bilgilere raporunda yer verdi. Dünyanın hiçbir yerinde istihbarat örgütleri tüm bilgileri paylaşmaz"
-"Fethullah Gülen'in Papa ile görüşmesinde o günün devlet yetkilileri örgüt olarak görülmediği için yardım etmiş"
ANKARA - Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, TBMM Darbe Girişimi Raporunun 4 ay 15 gün gibi bir süre içinde hazırlandığını belirterek, tereddütsüz her türlü bilgi ve belgeye ulaştıklarını açıkladı.
Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, TBMM darbe girişimi raporuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Petek, süreç içinde çıkan yeni belgelerin raporu geciktirdiğini, raporun 4 ay 15 gün gibi bir sürede tamamlandığını ifade etti. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu anlatan Petek, örgüt mensuplarının kullandığı özel iletişim programları ve tanık beyanlarının da bunu gösterdiğine işaret etti. Tereddütsüz her türlü bilgi ve belgeye ulaştıklarını kaydeden Petek, detayların raporda yer aldığını dile getirdi.
Son Dakika › Politika › Reşat Petek: 'Fetö Dönemsel Olarak Siyasi İktidara da Bulunan Partilere Yakın Davranmıştır. - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.