Şişli'de Eczane Çalışanını Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Talebi - Son Dakika
Politika

Şişli'de Eczane Çalışanını Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Talebi

Şişli'de kendisine aşağılayıcı konuştuğunu iddia ettiği eczane çalışanını öldüren sanık Kadir Keleş'in yargılandığı davada savcılık, sanığın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ile 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık, savunmasında kendisine saldırıldığını ve sinirlendiğini belirtti.

26.10.2023 11:25

Şişli'de eczane çalışanını öldüren sanığa müebbet hapis talebi

İSTANBUL - Şişli'de kendisine bir süredir aşağılayıcı konuştuğunu iddia ettiği ve bu nedenle husumeti olduğu eczane çalışanını yine bir tartışma sonrası eve gidip aldığı silahla öldüren sanık Kadir Keleş'in yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, sanık Keleş'in 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ile 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Keleş savunmasında, "Üzerime gelmeseydi, rahatsız etmeseydi ben neden böyle bir şey yapayım?" dedi.

Şişli'de 4 Nisan 2023'de kendisine bir süredir aşağılayıcı konuştuğunu iddia ettiği ve bu nedenle husumeti olduğu eczane çalışanı Gökhan Baran'ıyine bir tartışma sonrası eve gidip aldığı silahla öldüren sanık Kadir Keleş'in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kadir Keleş ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya ölen Baran'ın babası Ömer Baran da katıldı.

"Bana 'neden selam vermiyorsun' dedi. Kastettiği selam 'Selamın Aleyküm' değil, asker selamıydı"

Duruşmada savunma yapan sanık Kadir Keleş, Nişantaşı'nda bir apartmanda kapıcılık yaptığını belirterek, "Hakkımda tek bir şikayet bile yoktur. Maktul Gökhan Baran bana sürekli takılır, rahatsızlık verir ve aşağılardı. Çocuğumun olmadığını yüzüme vururdu, terbiyemin müsaade etmediği şeyler söylüyordu. Tacizlerinin boyutunu artırmaya başladı, onunla muhatap olmamak için gelen ilaç siparişlerini başka eczanelerden almaya başladım. Ona 'ben bir kapıcıyım, benimle uğraşma' dedim. Durumumu izah ettim. Olay Ramazan ayında oldu, oruçluydum. Bütün gün çalışmıştım, iftara dakikalar kalmıştı. Pide almak için evden çıktığımda oradan geçerken bana laf attı. 'Neden selam vermiyorsun' dedi. Kastettiği selam 'Selamın Aleyküm' değil, asker selamıydı. Sonra bana terbiyemin müsaade etmediği bir şey söyledi. Defalarca bana bulaşma dedim. En son küfrü de işitince kan beynime sıçradı. Gittim evimdeki ruhsatsız silahımı aldım, yanına geldim. Dert yanarcasına 'ne istiyorsun benden' dedim. Bunları eczanenin içinde söyledim adeta dert yanarcasına. Kendimi kaybettim. Maktul üzerime gelecek gibi oldu, hamle yapacağını anladım. Elimden silahı alır ve beni vurup öldürür diye o heyecanla silah ateş aldı. Gerisini hatırlamıyorum. Kendimi kaybettim, çok sinirlenmiştim. İffetime, namusuma dil uzattığı için kaldıramadım" ifadelerini kullandı.

Tartışma sonrası duyduğu öfkeyle silah alıp vurduğu aktarıldı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, ölen Gökhan Baran ile sanık Kadir Keleş'in olaydan hemen önce tartışıp kavga ettiğini, sanık Keleş'in bu olaydan duyduğu öfke ile evde bulunan ruhsatsız tabancasını alarak Baran'ın çalıştığı eczaneye geldiğini ve 2 el ateş ederek Baran'ı öldürdüğünü aktardı.

Haksız tahrik altında işlendiğine ilişkin kesin delil bulunamadığı belirtildi

Açıklanan mütalaada, ilk olarak sanık Keleş'in sol elinde 2 santimetrelik kesik olduğu, bu yaralanmanın ilk olarak sanığın ölen Baran'a yumruk atmasından sonra çıkan arbede sonucu meydana geldiği, sanık Keleş'in savunmasının tanık beyanları ile kamera görüntüleriyle desteklenemediği ve bu nedenle eylemin haksız tahrik altında işlendiğine dair kesin bir delil bulunamadığı belirtildi.

Müebbet hapis ile 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi

Mütalaada sanık Keleş'in 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep edildi.

"Üzerime gelmeseydi ben neden böyle bir şey yapayım?"

Açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanık Keleş, "Maktul benim üzerime gelmeseydi ben neden böyle bir şey yapayım? Olaylar bu şekilde olmasaydı, beni rahatsız etmeseydi, şerefimle ve namusumla oynamasaydı ben neden böyle bir şey yapayım?" şeklinde konuştu.

Duruşmada sanık avukatları, açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre talep ettiler.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Keleş'in tutukluluk halinin devamına ve avukatlarına savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Kadir Keleş'in 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Şişli\'de Eczane Çalışanını Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Talebi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şişli'de Eczane Çalışanını Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement