"Erdoğan yeniden aday olsa" diye soruldu: Yanıtlar iktidar partisini üzecek! Protesto oyları belirleyici - Son Dakika
Politika

"Erdoğan yeniden aday olsa" diye soruldu: Yanıtlar iktidar partisini üzecek! Protesto oyları belirleyici

"Erdoğan yeniden aday olsa" diye soruldu: Yanıtlar iktidar partisini üzecek! Protesto oyları belirleyici

MetroPOLL Araştırma, "Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı? anketinin sonucunu açıkladı.

26.03.2022 08:18  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MetroPOLL Araştırma, " Türkiye'nin Nabzı Mart 2022" araştırmasındaki "Erdoğan kazanır mı?" anketinin sonucunu paylaştı. Ankette katılımcılara "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?" sorusu yöneltildi.

Son anketin konusu, Erdoğan'ın adaylığı: Kazanamaz diyenler önde, protest oyları belirleyici olacak

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar, araştırmanın sonuçlarını "Cumhurbaşkanı Erdoğan'nn Rusya- Ukrayna arasındaki görüşmeleri ve aktivitelerinin halkın Cumhurbaşkanlığı seçimi algısına etkisi. Umarım ilgililerin dikkatini çeker" notuyla paylaştı.

KAZANAMAZ DİYENLER ÖNDE

Katılımcıların yüzde 31,1'i 'Kazanamaz', yüzde 16,5'i ise 'Kesinlikle kazanamaz' yanıtını verdi. 'Kesinlikle kazanır' diyenlerin oranı yüzde 15,5 olurken, 'Kazanır' diyenler yüzde 30,2 oldu. 'Fikrim yok/cevap yok' yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 6,7 oldu. Ağustos'tan Mart ayına kadar Erdoğan'ın oy oranlarındaki düşüş grafiklere yansıdı.

Sencar; soruyu yanıtlayan katılımcıların partilere göre oranlarını da paylaştı. Sencar paylaşımı yaparken protesto oylarına dikkat çekti: "Erdoğan kazanır mı kazanamaz mı sorusuna verilen cevapların partilere göre kırımı. Kararsız, cevap yok ve protesto oyu vereceğim diyenlere dikkat. Seçimin kaderinin niye bu kitleye bağlı olduğutartışmasını aydınlatabilecek bir veri."

Son anketin konusu, Erdoğan'ın adaylığı: Kazanamaz diyenler önde, protest oyları belirleyici olacak

Son Dakika Politika 'Erdoğan yeniden aday olsa' diye soruldu: Yanıtlar iktidar partisini üzecek! Protesto oyları belirleyici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement