Son dakika haber! Bakan Kurum'dan Şile'ye Millet Bahçesi müjdesi - Son Dakika
Politika

Son dakika haber! Bakan Kurum'dan Şile'ye Millet Bahçesi müjdesi

Son dakika gelişmesine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile ve İstanbullular için çok önemli bir karar aldıklarını belirterek "200 bin metrekarelik alanda halk plajımız ve Ağlayan Kaya mevki ve sonrasında 1,5 kilometrelik hattı boyunca sahil düzenlemesini hayata geçiyoruz.

20.02.2021 21:16  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile ve İstanbullular için çok önemli bir karar aldıklarını belirterek "200 bin metrekarelik alanda halk plajımız ve Ağlayan Kaya mevki ve sonrasında 1,5 kilometrelik hattı boyunca sahil düzenlemesini hayata geçiyoruz. Yeşil alanı Şile'mizde daha da arttırmak amacıyla Millet Bahçelerini projelendiriyoruz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'yı belediye binasında ziyaret etti. Belediye binasından ayrılan Bakan Kurum ile Başkan Ocaklı ve beraberindeki heyet Şile'deki önemli noktalarda incelemelerde bulundu. Bakan Kurum ve Başkan Ocaklı Şile bölgesinde yürütülen ve ileriki dönemlerde yapılabilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"FİKİRTEPE'DE 60 BİN VATANDAŞIMIZI İLGİLENDİREN BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Kentsel dönüşüm çalışmalarının gidişatı hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Pazartesi gününden itibaren deprem sonrası İzmir'de gerek yerindeki dönüşümler gerekse rezerv alanındaki dönüşümler için Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle 1844 konutun temellerini atacağız. Ağustos ayı itibariyle de teslimlere başlıyor olacağız. Malatya'da, Elazığ'da ne yaptıysak güzel İzmir'imiz içinde aynı çalışmaları sürdüreceğiz. İstanbul'da bu kapsamda 39 ilçemizde çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda 64 riskli alanda 117 bin konutun dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Esenler'de 60 bin konutluk çok önemli bir proje yürütüyoruz. Söz verdiğimiz gibi yatay mimari şekilde etaplar halinde yeşil alanları ve sosyal donatıları ile projelerimiz devam etmektedir. Fikirtepe'de 60 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da yeni Master planımızı hazırladık. Binlerce vatandaşımızı ilgilendiren Fikirtepe projesine Mart ayı itibariyle etaplar halinde başlayacağız. Kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan vatandaşlarımızı konutlarına yerleştireceğiz. Vatandaşlarımızın kendi evlerini yenilemeleri durumunda yüz 25 bin lira olan kredi tutarı iki yüz bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını ise altı yüz yirmi beş bin liradan 1 milyon liraya çıkarttık. Evimi yeniden yapmak yerine güçlendirmek istiyorum diyen vatandaşlar içinde elli bin lira olan kentsel dönüşüm kredisini seksen bin liraya kadar çıkarttık. Son yaptığımız KDV indirimiyle birlikte dönüşüm işlemleri de yoğunluk kazanacaktır." diye konuştu.

ŞİLE'YE MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Şile'ye yönelik yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada ise, "Şile ve İstanbullular için çok önemli bir karar aldık. Halk plajıyla başlayıp Ağlayan Kaya mevkiini içinde bulunduran alanda bir düzenleme yapacağız. 200 bin metrekarelik alanda halk plajımız ve Ağlayan Kaya mevki ve sonrasında 1,5 kilometrelik hattı boyunca kadınlarımızın, gençlerimizin tüm İstanbulluların geldiğinde huzur içinde zaman geçirebileceği bir sahil düzenlemesini hayata geçiyoruz. Yeşil alanı Şile'mizde daha da arttırmak amacıyla Millet Bahçelerini projelendiriyoruz. Ballı Bey Mahallesi'nde 41 bin metrekarelik alanda İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile Şile Belediyemiz ortaklaşa bir Millet Bahçesi projesi gerçekleştirecek. Buraya gerek hibe gerek kredi desteği vermek suretiyle Ballıbey Mahallesi'nde 41 bin metrekarelik alanı Şile'mize kazandırmış olacağız" dedi.

(İHA)

Son dakika haber! Bakan Kurum\'dan Şile\'ye Millet Bahçesi müjdesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haber! Bakan Kurum'dan Şile'ye Millet Bahçesi müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir
    16:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te yaptığı açıklamada, 31 Mart seçim sonuçlarının bir zafer olmadığını belirterek, yapılacak ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerini kazanma görevi olduğunu ifade etti. Özel, ayrıca parti içi seçimlerde demokratik bir süreç yaşandığını ve grup başkanvekilliği seçimlerinde Murat Emir'in seçildiğini söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşme talebini de iletti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi
    16:13 Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.

  • Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama
    16:12 Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 44 adrese düzenlenen baskında 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 11 ruhsatsız tabanca, 478 fişek, 28 sentetik ecza hapı, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği ve 52 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    16:04 Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı'nın sorunsuz geçtiği belirtildi. Özkan, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte artacak olan yoğunluğa dikkat çekerek, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Toplantıda, emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen güvenlik çalışmaları değerlendirildi.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.


Advertisement