Son Dakika | Fatih Erbakan: Çözüm katma değerli ürün üretmek - Son Dakika
Politika

Son Dakika | Fatih Erbakan: Çözüm katma değerli ürün üretmek

Son Dakika | Fatih Erbakan: Çözüm katma değerli ürün üretmek

Gelen son dakika haberlerine göre YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Asıl çözüm; uzmanların da ifade ettiği gibi katma değerli ürün üretmek ve ihraç etmektir.

01.01.2022 13:55  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Asıl çözüm; uzmanların da ifade ettiği gibi katma değerli ürün üretmek ve ihraç etmektir. Bir ürün üretirken de üretimde yüzde 82 oranında ithalata bağımlılığı azaltmak ve ortadan kaldırmaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, genel merkezde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erbakan, "Ülkemizin ekonomi alanındaki kronik yapısal problemleri nedeniyle yani, yerli-milli üretim ve ihracatımızın yeterli olmaması nedeniyle katma değerli ürün üretimimiz ve ihracatımız olmaması nedeniyle bir diğer deyişle yıllardır sürdürülen borç-faiz-beton-çimento ekonomisi yüzünden, doğal olarak döviz kurları 2021 yılında patladı. Yeni yıla zamlarla girişimiz bunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Elektriğe konutta yüzde 50 ile yüzde 130 zam. Doğal gaza konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50 zam. Akaryakıta zam. ' Zam, vergi, borç, faiz ekonomisi' diye yıllardır söylüyoruz. Maalesef iktidarın anlayışı değişmiyor, gelir kaynakları değişmiyor" dedi.

'ÇÖZÜM KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ÜRETMEK'Erbakan, iktidarın ekonomi politikalarına eleştiri getirerek, "'Faiz artıralım', 'Dolar bozduralım', 'Merkez Bankası başkanı değiştirelim', 'Maliye bakanı değiştirelim', 'Dış güçlerle savaşıyoruz, diyelim', 'Çin modeli uygulayacağız, diyelim'; bu zihniyetle mevcut iktidarın işsizliğe, enflasyona, geçim derdine çare bulması mümkün değil millete bir fayda sağlayabilmesi mümkün değil. Asıl çözüm bunların hiçbiri değildir. Asıl çözüm; uzmanların da ifade ettiği gibi, katma değerli ürün üretmek ve ihraç etmektir. Bir ürün üretirken de üretimde yüzde 82 oranında ithalata bağımlılığı azaltmak ve ortadan kaldırmaktır ama yok; mevcut iktidar, 'Bize bunlarla gelmeyin, bize gayrimenkul projesiyle betonla çimentoyla sıcak parayla krediyle gelin' diyor" diye konuştu. 'BEYİN GÖÇÜ YAŞIYORUZ'Erbakan, Türkiye'den yurt dışına yoğun beyin göçünün yaşandığına dikkat çekerek, "Bir defa yüzde yüz yerli katma değerli ürün üretmek için yetişmiş insan lazım, beyin gücü lazım; ama bu ülkede bu şartlarda beyin durmuyor, beyin göçü yaşıyoruz. Neden? O beyinlere sahip çıkmak için maddi ve manevi bakımdan şartlarınız uygun olacak. Bir defa adamcılık ve torpil almış başını gitmiş. Ehliyet, liyakat, donanım, tecrübe bunların hiçbirine bakılmıyor" dedi.CHP'Lİ ÖZEL'E TEPKİErbakan ayrıca CHP'li Özgür Özel'in Kur'an kursları açıklamasına ilişkin, "CHP Grup Başkan Vekili'nin haftalık basın toplantısında dile getirdiği 28 Şubat jargonuyla oluşturulmuş cümleler CHP'nin genetik yapısının tezahürüdür. 1000 sene İslam'a bayraktarlık yapmış aziz milletimizin evlatlarına din eğitimi verilmesini, Kur'an öğretilmesini 'çağ dışılık' olarak nitelemek kimsenin haddine değildir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Son Dakika | Fatih Erbakan: Çözüm katma değerli ürün üretmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.


Advertisement