Suşehri 1915 Yılında Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker İçin Anma Töreni Düzenledi - Son Dakika
Politika

Suşehri 1915 Yılında Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker İçin Anma Töreni Düzenledi

Suşehri 1915 Yılında Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker İçin Anma Töreni Düzenledi

Sivas'ın Suşehri ilçesi Yeşilyayla köyünde 10 Şubat 1915 yılında bir teğmen ve 70 gönüllü askerin Ermeniler tarafından şehit edildiği yerde anma töreni düzenlendi.

10.02.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesi Yeşilyayla köyünde 10 Şubat 1915 yılında bir teğmen ve 70 gönüllü askerin Ermeniler tarafından şehit edildiği yerde anma töreni düzenlendi.

Yeşilyayla köyü muhtarlığı ve Yeşilyayla köyü Derneği Tarafından tertip edilen anma programı, köy caminde öğlen namazı öncesi okutulan mevlit ile başladı. Daha sonra programa katılan vatandaşlar ile birlikte,10 Şubat 1915 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen 71 asker için 2 yıl önce yaptırılan şehitlik anıtı ve yaptırılan temsili mezarların bulunduğu alanda Kuran-ı Kerim okutuldu. Yapılan duanın ardından, programa katılanlara Merkezi İstanbul'da bulunan Yeşilyayla köyü Dernek Başkanı Mehmet Yüksel Şehitlik anıtı ve şehit edildiği askerlerin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Edindikleri bilgileri aktaran Yüksel, "Ben kendimi bildim bileli burası şehitlik. Edindiğimiz bilgiye göre, 1915 yılında Rus harbine karşı Zara ahalisinden toplanıp Erzincan'a gitmek için hareket eden gönüllü askerlerin buradan geçerken yardım için bir hayvana ihtiyaç duyuyorlar bunu Pürk köyü adı altındaki köy muhtarı Agop'tan istiyorlar. Muhtar Agop size verilecek hiçbir yardımımız bulanamaz diyerek vermiyor teğmen Nuri efendi diyor ki devlete karşı suç işliyorsunuz vermek zorundasınız bunlar daha önceden tertip kurdukları için şuanda yaşadığımız acı olay meydana geliyor. Bizde bu şehitlerimiz anısına bu alanı iş adamımız Muammer Demirci'nin yardımıyla şehitlik alanına getirdik. Buranın resmi kayıtlarda geçmesi için şuana kadar Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yapmış olduğumuz başvurularda resmi asker olan isim istedikleri için bizde bu konuda tarih kitaplarından bulmuş olduğumuz bilgileri toparlamaya çalışıyoruz.

Toplayacağımız tüm bilgileri toparlayıp resmi yerlere yazılarımızı yazacağız. Ermeniler tarafından katledildiğini bildiğimiz konu üzerinde şehit ise biz şehidimize sahip çıktık. Biz kimseden öç almak için bu işi yapmadık" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Suşehri 1915 Yılında Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker İçin Anma Töreni Düzenledi - Son Dakika


Advertisement