TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim tartışması yorumu: Çok gereksiz buluyorum - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim tartışması yorumu: Çok gereksiz buluyorum

11.12.2021 12:28  Güncelleme: 14:27

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Erken seçimin gerçekleştirilmesi için zor şartlar konulmuş. Biz yeni sistemle siyasi istikrarı düşünmüştük ve seçimlerin vaktinde yapılmasını istedik. Acil gerekli durumlarda halka gidilebilir. Erken seçim tartışmalarını çok gereksiz buluyorum" diye konuştu.

Son dönemlerde muhalefet kanadı tarafından sıklıkla dillendirilen erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir değerlendirmede TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi.

"ACİL DURUMLARDA HALKA GİDİLEBİLİR"

Erken seçimin gerçekleştirilmesi için zor şartlar konulduğunu ifade eden Şentop, "Biz yeni sistemle siyasi istikrarı düşünmüştük ve seçimlerin vaktinde yapılmasını istedik. Acil durumlarda halka gidilebilir. Erken Seçim tartışmalarını çok gereksiz buluyorum. Yeni sisteme adapte olamayanlar olabilir" şeklinde konuştu.

Şentop'un açıklamalarından satırbaşları;

TBMM'DEKİ KAVGALAR: Sürekli kürsüdeki hatibin sözünü kesene uyarma cezası verilir. Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceza verilir. İç tüzükte açık. Ben arkadaşlarıma disiplin cezası verilsin demiyorum. Ama verilmeyince da bu şekilde tansiyon yükseliyor. Bunun için ayrı bir düzenleme yapmaya gerek yok herkesin tüzüğe uygun davranması gerekir.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI: Erken seçim TBMM'deki vekillerin ortak kararıyla Meclis'te çoğunluk aranarak veya Cumhurbaşkanı'nın karar vermesi halinde gerçekleşiyor. Erken seçimin gerçekleşmesi için çok zorlaştırıcı şartlar konulmuş, 2002'den önce sürekli vaktinden önce seçimler yapılmış. Biz yeni sistemle siyasi iktidarı sağlamayı düşünmüştük. Hukuken erken seçim paradigmalarımız değişti. Erken seçim tartışmaları yeni sistem nedeniyle çok gereksiz. Seçim kanununda yapılan değişiklikler bir yıl sonra uygulanabilir diyor Anayasa.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI: Yeni Anayasa konusunda çok şey gündeme geliyor. Yeni Anayasa tartışması açılınca tartışmayı sıfırdan açmaya çalışanlar var. Bunları Türkiye aştı. 2012-2013 yılında tüm siyasi partilerin teklifleri oldu. Dünyada ülke adedince parlamenter sistem vardır diyebiliriz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni tuhaf kullanıyor arkadaşlar. Bu yürütmenin güçlendirilmesi için parlamenter sistemde bazı değişiklikler yapılmış. Somut Anayasa önerileriyle milletin önüne gelinmelidir


Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim tartışması yorumu: Çok gereksiz buluyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • new world new world:
    Aynen erken seçime gerek yok. Ekonomi de hedeflere Tam olarak ulasilamadi ama yaklasildi. Yarıda bırakma olmaz 1 3 Yanıtla
  • Necati Kaya Necati Kaya:
    Kendiside gidici. Ne kadar uzatirsak kârdır diyor. 4 0 Yanıtla
  • İbrahim ÖZTÜRK İbrahim ÖZTÜRK:
    Üretim ekonomisi uygulamaz sana sizde gideceksiniz 0 0 Yanıtla
  • İbrahim ÖZTÜRK İbrahim ÖZTÜRK:
    Bugün yanlış yapan üretim ekonomisine uygulamayan bütçe delik deşik eden yarın neden adaylığını ileri sürsün Üretim ekonomisi üretim ve ekonomisi üretim ekonomisi gerekiyor Ücret delik deşik milli gazete yazdı 3S delik deşik bütçe perişan 0 0 Yanıtla
  • idris çobanoğlu idris çobanoğlu:
    işinize gelmiyor erken secim ,oncelerinde her zaman erken secim yapardiniz .. şimdi neden kabul etmiyorsunuz . ama millet artik yemez hic kurtulusunuz yok gidiyorsunuz .. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement