Tekin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Politika

Tekin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Tekin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oldu

CHP, MYK Üyesi Tekin, Sivil Toplum, Meslek Odaları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Getirildi.

14.09.2010 21:35

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Gürsel Tekin, Sivil Toplum, Meslek Odaları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 3 buçuk saat süren toplantının ardından CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, toplantıya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda referandum sonuçları ve bundan sonraki sürece ilişkin yapılacak çalışmaların değerlendirildiğini bildiren Okay, referandum sürecinde CHP'lilerin çok yoğun çaba ve emek sarf ettiğini ancak halkın iradesinin Anayasa değişikliklerin yürürlüğe girmesi yönünde olduğunu belirterek "Bu iradeye Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi saygı duyulacaktır, zaten buna saygı duymamak da mümkün değildir" dedi.

Referandumda çıkan "evet" oylarının geçerli oyların yüzde 58'i olduğunu, toplam seçmen sayısı göz önüne alındığında "evet" oranının yüzde 41 olduğuna dikkat çeken Okay, referanduma katılımın düşük olduğunu, bu süreç içinde AKP'nin devlet imkanlarını kullandığını, bir partinin Hazine'den aldığı ödenekle gerçekleştirmesinin mümkün olmadığı bir kampanya yürüttüğünü, "baskılanmış bir medyanın" da evet kampanyasında iktidara destek verdiğini söyledi.

-"CHP SANDIĞA SAHİP ÇIKTI"-

Referandum sonrasında CHP örgütlerinin, CHP bünyesinde oluşturulan iletişim ağına yüzde 81 oranında sandık sonuçlarını aktardığını belirten Okay, "Yurttaşlarımızın büyük bir kesimi sandıklara sahip çıkılıyor-çıkılmıyor endişesini taşıyordu. Ancak örgütlerimiz bu konuda çok ciddi bir duyarlılık göstermiştir. Ve bazı illerimizin sandık tutanak sonuçları yüzde 100 olarak iletişim ağında yer almıştır" dedi.

-TEKİN, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU-

Okay, bugünkü MYK toplantısında, CHP MYK üyesi Gürsel Tekin'in, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Sivil Toplum, Meslek Odaları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak belirlendiğini bildirdi.

-7 KİŞİLİK SEÇİM İZLEME KOMİTESİ OLUŞTURULDU-

2011'in Mayıs ya da Haziran ayında seçimin yapılacağını ifade eden Okay, Türkiye'nin Ocak ayı itibariyle yeni bir seçim sürecine gireceğine dikkat çekerek "Bugün MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay'ın başkanlığında ve bugün göreve atanan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Genel Sekreter Yardımcıları Tekin Bingöl ve Abdülrezzak Erten'in yine MYK üyeleri Süheyl Batum, Ali Koçal ve Bilim Yönetim Kültür Platformu Başkanı Sayın Sencer Ayata'nın içinde bulunduğu 7 kişilik bir seçime hazırlık komitesi görevlendirilmiştir ve bu komitenin öncelikli görevi 2011'de gerçekleşecek olan seçim için derhal çalışmalarına başlamak olacaktır" dedi.

-KILIÇDAROĞLU'NUN YURT GEZİLERİ SÜRECEK-

Okay, Kılıçdaroğlu'nun yapacağı Brüksel ve Almanya ziyaretlerinin ardından yurt gezilerini sürdüreceğini belirtirken hazırlanmakta olan raporların da hazırlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

-"YALAN HABER ÜRETENLER BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"-

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasına ilişkin yapılan bazı haberlerle bazı medya kuruluşlarının "yalan üretim merkezi" haline dönüştüğünü dile getiren Okay, şöyle konuştu:

"Bu süreçte böylesine gerçek dışı haber yayınlayan, yalanı sanat haline getiren medya üzerinde CHP'liler kendilerine yapılan hakaretleri artık içlerine sindirmeyeceklerdir. Bu haberi patronlarının talimatıyla yapmak zorunda kalan belki kimi çok değerli muhabir arkadaşlarım var. Belki Türkiye'nin gündeminde CHP'yi karıştırmak isteyen birileri var. Ama her türlü yasal yola başvuruda bulunma kararlılığı içerisinde olunacaktır. Bundan sonra yalan haber üretenler, ürettikleri yalanın bedelini hem ceza yargılamasıyla, hem hukuk yargılamasıyla ödeyeceklerdir."

-"KILIÇDAROĞLU'NUN EN DOĞAL YURTTAŞLIK HAKKI ELİNDEN ALINDI"-

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kağıthane'de bir ev kiraladığını, CHP Grup Başkanvekilliğini yürüttüğü 20 Temmuz 2009 tarihinde de bir emniyet tutanağı ile o adresten ayrıldığının tespit edildiğini belirten Okay, yasaya göre bu tespitin yapılmasının ardından bir para cezası uygulanması ve cezanın ilgili kişiye bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef bu gerçekleştirilmemiş, doğrudan seçmen kayıtlarından ismi düşürülmüştür. Seçmen listeleri ise 9-22 Haziran 2010 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır ve bu listede maalesef yer almamıştır. Bu seçmen listelerine 3 Temmuz 2010 tarihine kadar itiraz edilmesi gerekmektedir. Tabii bir yurttaş olarak ve belli bir adreste seçmen kaydının bulunduğunu düşünen kişi olarak Sayın Genel Başkan dla çok yoğun bir referandum süreci çalışmasında olduğu dönemde bilgisayara sadece yurttaşlık bilgisini girerek kaydın olup olmadığını tespit için fırsatı olmamıştır. Ve maalesef en doğal yurttaşlık hakkı böylesine bir oldu bitti ile Sayın Genel Başkanımızın elinden alınmıştır."

-"CHP MİLLETVEKİLİNİN SERVİS YAPACAĞINI DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM"-

Bu konuda daha sonra bilgi sahibi olunduğunu, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasından dolayı kamuoyundan özür dilediğini kaydeden Okay, "Bir ihmal de olsa o hakkı kullanamamasından dolayı üzüntülerini bildirdiği halde Sayın Genel Başkan, bunun hala parti içerisinde birilerine atfetmeye çalışmak ve atfetmeye çalışırken de CHP'nin içinden bir milletvekilinin bilgi verdiğini söylemek yakışıksızdır. Hiçbir CHP milletvekili, kendi partisi içerisinde böylesine karıştırmak için, böylesine bir çaba göstermek için bir servis yapacağını düşünmek istemiyorum, buna ihtimal dahi vermiyorum" diye konuştu.

-"HAYIR OYU KİMİN TARTIŞMASINA GİRMEYECEĞİZ"-

CHP'nin, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak "bir başka muhalefet partisine muhalefet edercesine onun oyu şu kadar, bunun oyu bu kadar" tartışmasına girmeyeceğini vurgulayan Okay, artık 2011'de CHP'yi iktidara taşımanın startını verdiklerini belirtti.

Okay, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken referanduma ilişkin CHP örgütleri için bir performans değerlendirmesi yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine "Her ilin, her yörenin, her örgütün bulunduğu koşul itibarıyla olaya bakmak lazım. Sadece evet ya da hayır oylarına göre örgütlerin performansını değerlendirmek sağlıklı bir sonuca ulaştırmaz bizi. Evet oylarının çok yüksek çıktığı, hayır oylarının çok düşük çıktığı illerde örgütler çalışmadı demek ayrı bir olaydır, örgütlerin performansını değerlendirmek ayrı bir olaydır" dedi. Okay, çalışma gruplarından alınacak raporların doğrultusunda görevini tam manasıyla yapmayan örgütler hakkında değerlendirme yapılacağını belirtti.

Okay, "Yurt gezilerinde Diyarbakır'a gidecek misiniz?" sorusu üzerine ise yurdun her yerine gideceklerini, gidilmedik il bırakmayacaklarını, imkanlar doğrultusunda tüm ilçelere gitmeye çalışacaklarını bildirdi. (ANKA)

(HH/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Tekin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement