TGC, RTÜK'ün seçim yayınlarıyla ilgili incelemesine tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

TGC, RTÜK'ün seçim yayınlarıyla ilgili incelemesine tepki gösterdi

TGC, RTÜK\'ün seçim yayınlarıyla ilgili incelemesine tepki gösterdi

TGC, RTÜK'ün Fox TV, Halk TV, Tele1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV'nin seçim yayınlarıyla ilgili inceleme başlatmasına tepki göstererek RTÜK'ü tarafsız olmaya ve Anayasa'ya saygı göstermeye çağırdı.

30.05.2023 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Radyo Televizyon Üst Kurul'unun (RTÜK) Fox TV, Halk TV, Tele1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV'nin seçim yayınlarıyla ilgili inceleme başlatmasına ilişkin "RTÜK medyaya eşit mesafede durmayı başarmalı, kararlarında tarafsız olmalı, Anayasa'ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermelidir. RTÜK'ü iktidar yancılığını değil, tüm ülkenin yurttaş yararını merkeze alan bir anlayışla kendini güncellemeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

TGC; RTÜK'ün gazeteci Çiğdem Toker'in Fox TV'deki sözleri ve Halk TV, Tele1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV'nin seçim yayınlarına ilişkin inceleme başlatmasıyla ilgili açıklama yaptı. TGC tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), T24 yazarı, üyemiz Çiğdem Toker'in 28 Mayıs 2023 seçimlerinde Fox TV'deki 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi hakkında rapor hazırladığını; Halk TV, Tele 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV kanallarını da incelemeye aldığını duyurdu.

"RTÜK'ÜN GÖREVİ, SEÇİM BİTER BİTMEZ MEDYAYI TEHDİT ETMEK DEĞİLDİR"

RTÜK'ün görevi, seçim biter bitmez medyayı tehdit etmek değildir. Gazetecilere aba altından sopa göstermek hiç değildir. Çok sesli toplumdan, tek sesli toplum yaratma yolunda yoğun çaba harcayan RTÜK asıl görevini unutmuş görünmektedir. Seçim biter bitmez üyemiz Çiğdem Toker'in sosyal medya hesabından hedefe konulması özerk olması gereken RTÜK'e yakışmamıştır. Halk TV, Tele1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV hakkında inceleme başlatılması da halkın haber alma hakkına yönelik sistematik darbelerden biridir.

"RTÜK'Ü TÜM ÜLKENİN YURTTAŞ YARARINI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞLA KENDİNİ GÜNCELLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

RTÜK'e kuruluş yasasındaki amaçlara uygun görev yapması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. RTÜK medyaya eşit mesafede durmayı başarmalı, kararlarında tarafsız olmalı, Anayasa'ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermelidir. RTÜK'ü iktidar yancılığını değil, tüm ülkenin yurttaş yararını merkeze alan bir anlayışla kendini güncellemeye çağırıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TGC, RTÜK'ün seçim yayınlarıyla ilgili incelemesine tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement