Tokat'tan Meclis'e 7 Milletvekili Girdi - Son Dakika
Politika

Tokat'tan Meclis'e 7 Milletvekili Girdi

Tokat\'tan Meclis\'e 7 Milletvekili Girdi

Milletvekili Genel Seçimleri Sonucunda Tokat'tan Meclis'e Giren 7 Milletvekilinden 3'ü Yeni Yüzlerden Oluşuyor.

23.07.2007 19:03

Milletvekili genel seçimleri sonucunda Tokat'tan Meclis'e giren 7 milletvekilinden 3'ü yeni yüzlerden oluşuyor.

22 Temmuz'da yapılan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ikinci defa Meclis'e girerken, Osman Demir, Hüseyin Gülsün ve Dilek Yüksel ise ilk defa Meclis kapsından geçecek. Öte yandan, CHP'li Orhan Ziya Diren de ikinci defa Meclis'e girerken, MHP'li Reşat Doğru ise bir dönemden sonra tekrar Meclis'e girdi. Tokat'ta partilere göre milletvekili profili şöyle:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan; 1963 yılında Tokat'ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayalan, eğitimini Avusturya Viyana Üniversitesi'nde psikiyatri uzmanlık eğitimi alarak tamamladı. Ayalan, evli ve 4 çocuk babası.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 22 Temmuz'da yapılan seçimlerde AK Parti'den 2. sıra adayı olarak ikinci kez Meclis'e giren Aslan, evli ve 1 çocuk babası.

AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Reşadiye ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olan Demir, Tokat GOÜ öğretim üyeliği görevinde bulundu. Demir, evli 3 çocuk babası.

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Zile ilçesinde 1957 yılında doğdu. Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Öğretmen Bölümü'nden mezun olan Gülsün, TBMM'de Destek İşleri Daire Başkanı görevlerinde bulundu. Gülsün, evli ve 4 çocuk babası.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, 1977 yılında Niksar ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Bir kurumda idareci olarak çalışan Yüksel, evli ve 1 çocuk annesi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, 1947 yılında Tokat'ta doğdu. 1968 yılında yüksek öğrenim görmek üzere Fransa'ya giden Diren, Dijon Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Oenoloji (bağcılık mühendisliği) eğitimi gördü. 1971 yılında Türkiye'ye dönen Diren, aile şirketi olan DİMES A.Ş.'de çalışmaya başladı. Diren, evli ve 1 çocuk babası.

MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Erbaa ilçesinde 1955 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Doğru, sağlık alanında birçok görevde bulunurken, Tokat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptığı 1999 yılında yapılan seçimlerde milletvekili oldu. Bir dönem sonra tekrar siyasete dönen Doğru, evli ve 2 çocuk babası."

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tokat'tan Meclis'e 7 Milletvekili Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement