Tunus'ta Ulusal Diyalog Görüşmeleri - Son Dakika
Politika

Tunus'ta Ulusal Diyalog Görüşmeleri

Tunus\'ta Ulusal Diyalog Görüşmeleri

Tunus Genel İşçi Sendikası, ulusal diyalog görüşmelerinin gelecek hafta yeniden başlayacağını duyurdu

16.11.2013 01:21

Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT), ulusal diyalog görüşmelerinin gelecek hafta başında yeniden başlayacağını açıkladı.

Tunus'un Hammamat kentinde Çalışan Kadın ve Gençlerin Demokratikleşme Sürecine Katkısı" sempozyumun açılışında konuşan UGTT Genel Sekreteri Hüseyin el-Abbasi, "Yeni esaslar çerçevesinde ulusal diyalog görüşmelerine yeniden başlayacağız. Bu esaslar görüşmelerin kesintiye uğramaksızın devam etmesini sağlayacak" dedi.

Abbasi, "Ulusal diyalogda yer alan birçok taraftan karşılık bulduk. Aşmaya başladığımız bazı zorluklar ve engeller ulusal diyaloğun tekrar başlamasına katkı sağlayacak" diye konuştu.

Girişimlerin başarısız olması halinde UGTT, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliği'nden oluşan dörtlü grubun kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenleyeceğini kaydeden Abbasi, ulusal diyalog görüşmelerinin üzerine bina edileceği "yeni esasların" ne olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

UGTT liderliğinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliği'nden oluşan 4'lü grup, 25 Temmuz'da Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı.

Grubun uzun süren görüşmelerden sonra açıkladığı ve 21 partinin kabul ettiği çözüm planında, mevcut hükümetin yerini alacak teknokrat hükümeti kurulması öngörülüyordu. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tunus'ta Ulusal Diyalog Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement