Yılmaz: "Siyaset mühendisliği bu coğrafyada tutmamıştır" - - Son Dakika
Politika

Yılmaz: "Siyaset mühendisliği bu coğrafyada tutmamıştır" -

Yılmaz: "Siyaset mühendisliği bu coğrafyada tutmamıştır" -

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Siyaset mühendisliği bu coğrafyada hiçbir zaman tutmamıştır, milletimiz buna itibar etmemiştir.

05.04.2014 15:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Siyaset mühendisliği bu coğrafyada hiçbir zaman tutmamıştır, milletimiz buna itibar etmemiştir. Milletin nabzını tutabilmek lazım. Milletin gönül frekansını anlayabilmek lazım" dedi.

AK Parti'den Şarkışla Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret eden Yılmaz, Oğuz'a görevinde başarılar diledi.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, bir basın mensubunun "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacak mı?" sorusu üzerine, "Başbakan Erdoğan aday olacak mı, onu kendisi bilir. Yani kendisinin düşüncesinde olanı ben bilemem" diye konuştu.

Yerel seçimlerde vatandaşların ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin mesaj verdiğine işaret eden Yılmaz, "Buradaki işaret ne oldu. AK Parti'ye 'senin seçtiğin cumhurbaşkanı adayını ben desteklerim' diyor. Dolayısıyla da bu seçim sonuçları, AK Parti kimi cumhurbaşkanı adayı gösterirse, milletimiz arkasında duracağını bu oy oranıyla gösterdi. Biz sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, cumhurbaşkanlığı için muhalefet partilerinin ortak aday çıkaracağı yönündeki söylentilerle ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

"Siyaset mühendisliği bu coğrafyada hiçbir zaman tutmamıştır, milletimiz buna itibar etmemiştir. Milletin nabzını tutabilmek lazım. Milletin gönül frekansını anlayabilmek lazım. Eğer bunu tutmazsanız ister içeriden ister dışarıdan ne yaparsanız yapın millet bunlara karşılık vermedi, bundan sonra da karşılık vermez. Milletin içinden olmak, milletin gerçek temsilcisi olmak, hakiki olmak lazım. Sanal ve sahte olmamak lazım. İşte AK Parti, bu milletin partisi olduğunu, bu milletin derdiyle dertlendiğini, kendisinin milletin derdinin dışında bir başka derdinin olmadığını da bu seçim sürecinde de göstermiş oldu."

Yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili olarak Yılmaz, "Eğer 1-2 yerde olmuşsa o istisnadır diyelim ama normalde halkın rızasına biz teslimiz. Adalet, kazandığın zaman gösterdiğin tepkiden anlaşılmaz, kaybettiğin zaman gösterdiğin tepkiden anlaşılır. Dolayısıyla bu millet, ister lehimize vermiş ister aleyhimize vermiş, biz her birine saygılıyız" diye konuştu.

CHP'nin önceki yıllarda da seçimlere itirazda bulunduğunu anlatan Yılmaz, CHP'nin "Nasıl olur da bunlara oy verir?" düşüncesinden hala kurtulamadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Neden? Çünkü millet iradesine saygısı yok. Bizim kaybettiğimiz yerde de kazandığımız yerde de milletin iradesine saygımız var. Birkaç maddi hatanın dışında AK Parti'nin fazla bir itirazı yok ama diğerleri bunun ötesinde, milletin yanlış oyunu, herhalde böyle düşünüyorlar, düzeltmeye çalışıyorlar. Bu millet bunlara prim vermez."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yılmaz: 'Siyaset mühendisliği bu coğrafyada tutmamıştır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement