Böbrek yetmezliği nedeniyle uzun yıllardır diyalize giren Fatma Türker'in (67) organ bekleyişi sona erdi. Trafik kazası sonra hayatını kaybeden kişinin böbreğinin nakledildiği Türker, sağlıklı günlerine geri döndü.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 14 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans diyalize giren Türker, 4 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki organ nakil merkezine başvurdu.
Türker'e 4 gün önce uygun organın bulunduğu müjdesi verildi. Hastaneye yatan Türker'e, 27 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden 38 yaşındaki Nimet Taşkıran'ın böbreği 30 Temmuz'da başarılı bir operasyonla nakledildi.
Taşkıran'ın diğer böbreği de Antalya'daki özel bir hastaneye gönderildi.
Operasyona katılan ekipte yer alan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatma Türker'in merkezlerinde böbrek nakli yaptıkları 18'inci hasta olduğunu söyledi.
Türker'in genel sağlık durumunun gayet iyi olduğunu dile getiren Bakırdağ, şöyle dedi:
"3 gün önce böbrek naklini gerçekleştirdik. 38 yaşında, trafik kazası nedeniyle vefat etmiş bir hastanın böbreğini Fatma Hanım'a naklettik. Operasyon başarılı geçti ve şu an nakil ünitemizde takibini yapıyoruz. Fatma Hanım 14 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans diyalize giriyordu. Bugüne kadar idrar çıkışı yoktu. Böbrek naklinden sonra az da olsa idrar çıkışı başladı. Bunun daha da artacağını ve takılan böbreğin en kısa zamanda vücuduna uyum sağlayacağına, uzun yıllar da işlev göreceğini ümit ediyoruz."
Fatma Türker de operasyonun ardından kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "İyiyim hamdolsun. 4 ay önce nakil için ÇOMÜ'deki merkeze başvurdum. Daha önce Bursa'da da bekledim. 14 yıldır bekliyordum. Bugüne nasipmiş. Böbrek bağışlayan aileden de Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum." dedi.
Son Dakika › Sağlık › 14 Yıllık Böbrek Bekleyişi Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?