Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler - Son Dakika
Sağlık

Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler

Fındıklı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli sağlık personeli, aralarında topladıkları parayla doğuda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giysi yardımı yaptı.

11.01.2016 15:10

Fındıklı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli sağlık personeli, aralarında topladıkları parayla doğuda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giysi yardımı yaptı.

İstasyon sorumlusu Nebi Kömürcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki çocuk babası olduğunu belirterek, "Televizyonda, doğuda zor şartlarda okumaya çalışan çocukları görüp üzülüyordum. Bunun üzerine kendi imkanlarımla her ay ufak tefek yardımda bulunmaya başladım. Bunu gören mesai arkadaşlarım da bana yardım etmek isteyince böyle bir proje ortaya çıktı" dedi.

Hep birlikte neler yapabileceklerini düşündüklerini dile getiren Kömürcü, şunları söyledi:

"İstasyonumuzdaki çalışanlarımızdan, doğuda çalışan öğretmen arkadaşlara ulaşarak yardıma muhtaç öğrencileri tespit etmelerini istedik. Soğuk kış aylarında ayağında ayakkabısı olmayan, üzerinde montu bulunmayan çocuklara yardım etmek istedik. Oradaki öğretmenler tarafından yardıma muhtaç çocuklar tespit edildi. Bu çocukların hem ayakkabı numaralarını hem de bedenlerini öğrendik. Buna göre topladığımız yardımları onlara gönderdik. Aslında oraya gidip ellerimizle giydirmek istiyorduk ama çalışma şartlarımızın yoğun olması yüzünden öğretmenlerine gönderdik. Onlar da fotoğraf ve görüntü çekerek mutluluklarını bizimle paylaştı."

Kömürcü, istasyonda çalışanlarla bu tür yardımları her ay yapmayı düşündüklerini ifade ederek, "Her ay 20 çocuğu hem giydirmeyi hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki ay ise Adıyaman'da yardıma muhtaç çocukları bulduk. Onlara yardım edeceğiz. Bu bizim üzerimizdeki sosyal sorumluluk. Durumu iyi olan olmayana yardım ettiği sürece hiçbir çocuk ağlamaz, hiçbir çocuk üşümez" diye konuştu.

Yardım yapmak isteyen kişilerin kendilerine ulaşabileceğini kaydeden Kömürcü, "Hiçbir çocuk ağlamasın. Tüm çocuklar üşümeyi değil, gülmeyi hak ediyor. Biz de elimizden geldiği sürece onları güldürmeye çalışacağız. Doğuda yardıma muhtaç hiçbir çocuk kalmaması için yardımlarımız devam edecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement