Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun - Son Dakika
Sağlık

Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun

Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun Sınava hazırlıyor, özgüven kazandırıyor, otizm ile mücadelede önemli rol oynuyor Dinleme yetisinin iyileştirilmesini sağlamak üzere, beynin işitme sistemi üzerinden uyarılmasını hedefleyen Tomatis Metodu, hem yetişkinlerin hem de çocukların...

28.11.2021 13:41  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun

Sınava hazırlıyor, özgüven kazandırıyor, otizm ile mücadelede önemli rol oynuyor

KOCAELİ - Dinleme yetisinin iyileştirilmesini sağlamak üzere, beynin işitme sistemi üzerinden uyarılmasını hedefleyen Tomatis Metodu, hem yetişkinlerin hem de çocukların kaygılarının önüne geçiyor. Kulaklık vasıtası dinletilen sesler sayesinde sınav kaygısı, odaklanamama, özgüven eksikliği ve en önemlisi otizm ile mücadele ediliyor.

Kulak üzerinden yapılan eğitimlerle insanlardaki dinleme potansiyelinin artmasına yardımcı olan Tomatis Metodu, gündelik yaşamla ilgili birçok yetiyi daha kaliteli hale getiriyor. İnsan beyninde doğal yollarla şaşırma etkisi yaparak uyarı oluşturan bu metot, dil öğreniminden enstrüman kullanımına, konuşma bozukluğundan otizme kadar pek çok farklı durum için kullanılabiliyor.

"Tekniğin amacı beyinde doğal yollarla şaşırma etkisi ve dolayısıyla etkin bir uyarı oluşturmaktadır"

Tomatis metodu uygulayan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin yöneticisi olan Mehmet Ali Kaşka, bu metodun insandaki dinleme potansiyelini açığa çıkardığının altını çizerken, "Beynimiz düzgün çalışabilmek için uyarıma ihtiyaç duyar. Bu uyarımlar, sesler, kokular, hareketler, hislerdir. Bedenimizdeki en güçlü duyu organı kulaktır. Beyne ulaşan duyu mesajlarının yüzde 80'den fazlasının işlenmesi sorumluluğu, bu karmaşık organımızın omuzlarındadır. Kulak, dinlememizi sağlayan karmaşık bir organdır. Bu nedenle dikkat gerektirir. Tomatis de dinleme potansiyelimizin tamamını açığa çıkarmamızı sağlar. Tomatis Metodu dinletilen müzikte ve insan sesinde ses zıtlıklarının oluşturulmasına dayalı benzersiz bir tekniktir. Tekniğin amacı beyinde doğal yollarla şaşırma etkisi ve dolayısıyla etkin bir uyarı oluşturmaktadır. Sistem tarafından işlenen insan sesi ve müzikler hem havadan hem kemikten ses iletimi yapan kulaklık takımı aracılığı ile danışana iletilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca pek çok çeşitli bozukluğu gidermek adına bu metodun kullanılabileceğini ve hem çocuklarda hem de yetişkinlerde uygulanabileceğini söyleyen Kaşka, "Tomatis Metodu otizm, dikkat, ses üretim ve dil, öğrenme güçlükleri, duyu motor bozuklukları, duygu durum bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar, davranış problemleri, dil konuşma bozuklukları ve sınavlara hazırlıklarda, yabancı dil edinimi, ses eğitimi ve enstrüman kullanımı, beraberinde akademik çalışmaları da destekler. Çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar için her yaşta uygulanabilen Tomatis Metodu, kişisel gelişimi arttırır ve karşılaşılan güçlükler ile bozuklukların büyük kısmıyla mücadeleye yardım eder. Tomatis Metodu kurumumuzda uzmanlar tarafından uygulanmaktadır" diye konuştu.

Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Bir kulaklık ile tüm kaygılardan kurtulun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.


Advertisement