Endoskopik Sinüs Cerrahisi Ile Sinüzit Kabusuna Son! - Son Dakika
Sağlık

Endoskopik Sinüs Cerrahisi Ile Sinüzit Kabusuna Son!

Endoskopik Sinüs Cerrahisi Ile Sinüzit Kabusuna Son!

Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları Sonucunda En Sık GelişenHastalıklardan Biri Sinüzittir.

19.10.2010 16:23  Güncelleme: 16:25

Geçmişte ağrılı ve uzun süreli sinüzit tedavileri hastaların ameliyattan kaçınmasına neden oluyordu. Ancak günümüzde Endoskokip Sinüs Cerrahisi ile hastaların kısa sürede sağlıklarına kavuşması mümkün hale geldi. KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hakan Yenice sinüzit ve tedavisi hakkında bilgi veriyor.

Yüz kemikleri içine yerleşen ve yerleştikleri kemiklerin isimlerini alan boyutları kişiye göre değişen gelişimleri farkı hava bosluklarına sinüs; bir ya da birkaç sinüsü etkileyen iltihabik olaya da sinüzit denir.

Burun boşluğunu ve sinüsleri döşeyen hücreler solunan hava içinde bulunan yabancı partikulleri ve mikroorganizmaları salgılar ile parçalayarak ve hareketlendirerek sinüs ağızlarına ve oradan da burun boşluğuna doğru hareket ettirir. Burun boşluğunda akım geniz bölgesine doğru devam eder ve terk edilir Nasal salgı devamlı üretilir ve temizlik işlemi durmadan devam eder. Bu mekanizmada herhangi bir şekilde oluşacak problem sinüzitlere sebebiyet verir.

Viral üst solunum yolu enfeksiyonları her yaşta sıkça görülen ve sinüzit oluşumuna yol açan hastalıklardır. Her insanın yılda bir kaç kez ÜSYE geçirdiği ve %1 - 10'unda sinüzit geliştiği bilinmektedir.

Sinüzitler akut subakut ve kronik olarak bulguların sürelerine göre sınıflanabilirler

Akut ve kronık sinüzitte en sık görulen belirtiler

Burun tıkanıklığı

Genızden ve burundan iltihaplı akıntı

Baş ağrısı

Yüz bölgesinde ağrı

Koku almada azlık ve koku bozukluğu

Öksürük

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Sağlık Endoskopik Sinüs Cerrahisi Ile Sinüzit Kabusuna Son! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement