Florürlü Vernik Uygulaması - Son Dakika
Sağlık

Florürlü Vernik Uygulaması

Çocuk Diş Hekimi Esra Çakır, çocuklarda "florürlü vernik uygulaması"nın diş çürüklerinin önlenmesi bakımından dozajında yapıldığı takdirde yararlı olduğunu söyledi.

10.03.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Diş Hekimi Esra Çakır, çocuklarda "florürlü vernik uygulaması"nın diş çürüklerinin önlenmesi bakımından dozajında yapıldığı takdirde yararlı olduğunu söyledi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine uygulanan ve dişlere sürülen vernik konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Florun deniz ürünleri, toprak, çay, et, elma, ıspanak ve yulafta da bulunduğunu belirten Çakır, bu uygulama ile en azından çocukların düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazanacağını ve vernik sayesinde diş çürüklerinin yüzde 20-40 arasında önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Çakır, florun çocuklara her bakımdan birçok yararı bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Flor daha çok diş minesinde ve kemik dokusunda birikir. Vücut için olmazsa olmaz bir element değil ama dişler için faydalı. Normalde dişin minesine katılarak flora apatit oluşturuyor, bu da dişin asit erozyonuna uğramasını ve çürümesini belirli bir oranda engelliyor. Her şey gibi flor da belirli bir miktar aşıldığında vücut için zararlı olabiliyor. Okullarda yapılan uygulamalarda ise belirli bir doz uygulandığı ve uygulama diş hekimi gözetiminde yapıldığı için bir problem yok. Zaten uygulanan verniğin içinde konsantre bir flor var ve dişe sürüldüğü anda tükürükle birlikle diş yüzeyine yapışıyor. Asıl önemli olan burada çocukların düzenli diş fırçalamaya alıştırılması. Bu olmazsa flor uygulaması etkisiz kalabiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Florürlü Vernik Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement