Türk Telekom, sigara kullanımına karşı verdiği mücadele ve yürüttüğü bilinçlendirme çalışmaları nedeniyle Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından Sigarasız Bir Dünya Günü'nde özel ödüle layık görüldü. Sigaranın zararlarıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiği "Türk Telekom Sigara Bıraktırma Poliklinikleri" sayesinde bugüne kadar 1.300 çalışanının sigarayı bırakmasına destek olan Türk Telekom bu projesiyle Türkiye Sigarayla Savaş Derneği'nin "İnsanlığın Gerçek Dostu" ödülünü almaya hak kazandı.
Türk Telekom'un çalışanlarına sigarayı bırakma konusunda destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği 'Sigara Bıraktırma Poliklinikleri' projesi "Sigarasız Bir Dünya Günü" etkinlikleri kapsamında ödüle layık görüldü. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, "Sigarasız Bir Dünya Günü"nde Türk Telekom'a sigara kullanımına karşı verdiği mücadele nedeniyle "İnsanlığın Gerçek Dostu" ödülü verdi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen ve her yıl 3 1 Mayıs'ta kutlanan 'Sigarasız Bir Dünya Günü', bu yıl da dünyada ve Türkiye'de sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla kutlandı. Sigarayla mücadele Türk Telekom'un da öncelikli konularından biri olarak değerlendiriliyor. Türk Telekom'un geçtiğimiz sene hayata geçirdiği "Sigara Bıraktırma Poliklinikleri", Türk Telekom çalışanları ve ailelerinin sigara alışkanlığından kurtulmalarına destek vermek amacıyla kuruldu. Toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen sigara alışkanlığına karşı savaşan Sigarayı Bıraktırma Poliklinikleri sayesinde sigarayı bırakan Türk Telekom çalışanlarının sayısı 1.300'ü buldu.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Türk Telekom'un bu çabasını "İnsanlığın Gerçek Dostu" kategorisinde verdiği ödül ile destekledi. Türk Telekom çalışanlarının sigara bırakma konusunda danışmanlık hizmeti ve tıbbi destek alabildiği polikliniklerden, çalışanların yanı sıra aileleri de faydalanabiliyor.
Dünyada öncü proje
Polikliniklerden Türkiye çapındaki tüm Türk Telekom çalışanları ve aile bireyleri yararlanabiliyor. Proje, hizmet sunulan çalışan kitlesinin büyüklüğü nedeniyle dünyada ve Türkiye'de öncüler arasında yer alıyor.
Sigarayı bırakma konusunda polikliniklerden destek almak isteyen Türk Telekom çalışanları, iç portal üzerinden bulundukları ili belirtip başvuru yaparak randevu alabiliyor. Başvuruda bulunanlara "Nikotin Bağımlılık Testi" uygulanıyor. Bu testle kişinin nikotin bağımlılık derecesi belirleniyor. Ayrıca akciğer filmi, solunum fonksiyonları ile çeşitli kan testleri ile nikotinin çalışanların hayatında yol açtığı zarar ölçümlenebiliyor. Bütün bu testler ve tetkikler yapıldıktan sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma Tedavileri" e-kursu ve sınıf eğitimine katılan hekimler, bu çalışan için en uygun yönteme karar veriyor ve bu sayede tedavi başlıyor. Tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığı projede, sigarayı bırakmayı başaran çalışanlar ise ödüllendiriliyor.
Son Dakika › Sağlık › 'İnsanlığın Gerçek Dostu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?