GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Sezer'in açıklaması ve detay görüntüler Meme kanserine estetik destek
TÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezer, kanser tedavisi sürecinde ameliyatlarda memesi alınan kadın hastalara moral olması açısından meme yaptıklarını bildirdi
Doç. Dr. Sezer:
"Kadın ameliyattan çıktıktan sonra memesi alınsa dahi gerek kendi dokusundan gerekse silikondan yeni meme yapıyoruz. Böylece ameliyat sonrasında da moral ve motivasyonu çok daha yüksek oluyor"
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Sezer, kanser tedavisi sürecinde ameliyatlarda memesi alınan kadın hastalara moral olması açısından meme yaptıklarını bildirdi.
Atakan Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meme kanserinin kadınlarda en fazla görülen kanser türü olduğunu söyledi.
Her 100 kadından 8'inin meme kanserine yakalandığını belirten Sezer, kadınların 20 yaşından itibaren kitle kontrolünü elle, ilerleyen yaşlarda da hastanede test ettirmesi gerektiğini ifade etti.
Meme kanserinin erken yaşlarda da ortaya çıkabileceğini anlatan Sezer, şunları kaydetti:
"Meme kanseri tedavisinde hem sağlık açısından hem de fiziki açıdan uygulamalarımız oluyor. Meme, bir kadın için giyim kuşamından, özel ve cinsel hayatına kadar birçok şeyi ifade ediyor. Meme Türk toplumunda annelik demektir. Meme Türk toplumunda kadınlık demektir. Meme Türk toplumunda giyindiği zaman kıyafetini gösteren bir unsur demektir. Bunun için memenin birçok anlamı var. Sosyal anlamının ötesinde meme kanseri hastalarında yapılan anketler gösteriyor ki dış görünüşlerinden tatminkar olan, memnun olan hastalar tedaviye devam ediyor. Doktora inançları, hastalıkla baş etmeleri, sosyal hayatları, depresyona eğilimleri dış görünüşleri ne kadar iyiyse bu parametreler de o kadar oluyor. Hastanın dış görünüşünün iyi olması estetik problem değildir, bu aynı zamanda hastanın hastalıkla baş etmesi ve toplumdaki yerinde de ön plana çıkmaktadır."
Kanser tedavisinde memesini kaybeden hastalara yeni meme yaptıklarını dile getiren Sezer, "Kadın ameliyattan çıktıktan sonra memesi alınsa dahi gerek kendi dokusundan gerekse silikondan yeni meme yapıyoruz. Böylece ameliyat sonrasında da moral ve motivasyonu çok daha yüksek oluyor" diye konuştu.
Atakan Sezer, kadınları bilinçlendirmek için Trakya Meme Hastalıkları Derneğini kurduklarını ve meme kanseri tedavisinde farkındalık oluşturmaya devam ettiklerini kaydetti.
Son Dakika › Sağlık › Meme Kanserine Estetik Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?