Yumurtayı uzun süre haşlamayın! Faydasından çok zararı var! - Son Dakika
Sağlık

Yumurtayı uzun süre haşlamayın! Faydasından çok zararı var!

En çok tüketilen ürünler arasında yer alan yumurta, hem tok tutması hem de protein kaynağı olması sebebiyle tercih ediliyor. Fakat haşlama sırasında yapılmaması gereken bir hata var. Eğer yumurta gereken sürenin üzerinde haşlanırsa griye dönüşüyor ve bu da kanserojen özelliğini ortaya çıkarıyor. Uzmanlar, gerekli haşlanma süresinin aşılmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

22.11.2021 14:46  Güncelleme: 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de vatandaşların hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde tercih ettiği en önemli gıda maddelerinden biri yumurta. Tek başına veya ek olarak birçok yemekte kullanılması nedeniyle mutfakların gözdesi konumunda bulunan yumurtanın haşlandığı sırada yapılmaması gereken çok önemli bir hata var.

DOĞAL OLMAKTAN ÇIKARIYOR

Beslenme uzmanlarının uyarısına göre haşlanma süresinin üzerinde sıcak suda bırakılan yumurta artık doğal olmaktan çıkıyor ve kanserojen bir madde halini alıyor. Uzmanlar, yumurtanın griye dönmesi durumunda tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Yumurta haşlarken sakın bu hatayı yapmayın! Faydadan anında zehre dönüşüyor

RAFADAN EN SAĞLIKLISI

Uzmanlar, en sağlıklı yumurta haşlama biçimine ilişkin de bilgiler verdi. Buna göre en sağlıklı yumurta haşlama biçimi rafadan haşlama. Proteinlerin ölmediği bir haşlama türü biçimi olan rafadan haşlamanın çok faydalı olduğu dile getiriliyor.

Yumurtayı uzun süre haşlamayın! Faydasından çok zararı var!

Son Dakika Sağlık Yumurtayı uzun süre haşlamayın! Faydasından çok zararı var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement