Şehzade Demir, İdil'de esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi ve hastane ile ilçe başkanlığını gezdi.
ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında yaşanan ''şeriat'' tartışması, ekranlardan taşarak sosyal medya ve siyaset gündeminin merkezine oturdu. Program sırasında bir konuğun, ''Şeriatın kestiği parmak acımaz'' sözleri üzerine Esra Erol'un, ''Şeriat burada yok, Orta Doğu'da var'' şeklindeki yanıtı stüdyoda alkışlarla karşılandı. Tartışma kısa sürede büyürken, HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir Esra Erol'a sert tepki verdi.
HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Şırnak'ın Silopi ilçesinde DEDAŞ'ın haksız olduğu öne sürülen uygulamalarına karşı toplanan 8 bin imzayı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a teslim etti. Halkın yıllardır süren mağduriyetine dikkat çeken Demir, sorunun çözümü için konuyu Meclis gündemine taşıdıklarını belirterek, "Bu hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız" dedi.
Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in vücudunda iki farklı erkeğe ait DNA tespit edilmesi, intihar iddialarını yeniden tartışmaya açtı. Adalet çağrıları sürerken, HÜDA PAR da hakikatin ortaya çıkarılmasını istedi. Genel Başkanvekili Şehzade Demir, "Adaletin bu kadar gecikmesi, bütün güven mekanizmalarını yerle bir ediyor" dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanvekili Şehzade Demir, televizyon programlarındaki toplumsal değerlere zarar veren içeriklerle ilgili soru önergesi verdi. Konuyla ilgili dört sorunun yer aldığı önergede soruların Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istendi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir, yeni ve sivil bir anayasa gerekliliğini dile getirdi.
HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Şırnak'ta gazetecilerle bir araya gelerek partisinin Şırnak Belediye Başkan adayını tanıttı ve projelerini açıkladı. Demir, petrol çıkarılması ve serbest ticaret bölgesi kurulması gibi önemli projeleri olduğunu belirtti. Ayrıca, siyaseti halk ile iç içe sürdürme anlayışında olduklarını ve memlekete hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Mardin'de Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen mitingde Filistin bayrakları açıldı. HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Gazze ve Mescid-i Aksa'nın önemine vurgu yaparak saldırılardan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Mitingde dualar edildi ve ilahiler seslendirildi.
Gaziantep'te Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'Kudüs ve Aksa Tufanına Destek' mitingiyle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Gazze'nin müdafaasının Filistin'in, Kudüs'ün ve Türkiye'nin sorumluluğu olduğunu belirtti. Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve ilahiler seslendirildi. Vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte sloganlar atarak İsrail'i kınadı.
Şahinbey Belediyesi'nin 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temalı kitap fuarı, depremzede öğrencileri ağırladı. Kahraman Tazeoğlu, kitap gelirini ve telif haklarını depremzedelere hediye etti. Programa Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Şırnak'ta partisinin il başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi. Demir, Şırnak'ta vatandaşlarla buluşarak sorunları ve çözüm önerilerini istişare ettiğini belirtti. Ayrıca, Şırnak'ın olumsuz algısını değiştirmek ve Şırnak'ı layık olduğu yere çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.
Şırnak'ın İdil ilçesinin Çığır köyü kavşağında meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Demir yönetimindeki hafif ticari araç ile H.L. yönetimindeki Irak plakalı cip çarpıştı. Kazada, sürücüler ve araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Nusaybin ve İdil Devlet hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan Mehmet Demir ve Hazniye Demir'in, HÜDAPAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir'in anne ve babası olduğu öğrenildi.
HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Mardin'de partisinin ilçe kongresine katılarak Adana'daki saldırıya ilişkin konuştu. Demir, saldırının sıradan bir olay olmadığını ve ciddi bir provokasyonun olduğunu belirtti. Güvenlik birimlerine ve yetkililere olayın arka planını ortaya çıkarmak ve suçluları bulup yargı önüne çıkarmak için çağrıda bulundu.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanının ardından TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü'ne göre, bugün saat 14.00'te çağrısız toplanacak. Arama motorlarında ise Hüda- Par Şehzade Demir milletvekili yemini etti mi? Gaziantep milletvekili Şehzade Demir milletvekili yemini edecek mi? soruları aratılıyor.
Yeni seçilen milletvekilleri, mazbatalarını aldıktan sonra TBMM'de kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de Meclis'e gelerek kayıtlarını yaptırdı. Peki, HÜDA Par yemin edecek mi?
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, yemin metni ile ilgili herhangi bir sorunlarının olmadığını belirtti. Demir, siyasetin merkezinde Meclis'te yer alacaklarını söyledi.
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Bizim yemin ile alakalı hiçbir sorunumuz veya farklı düşüncemiz yok. Herkes gibi gider, yeminimizi eder ve siyasetin merkezinde Mecliste yer alırız" dedi.
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Şehzade Demir, Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi.
AK Parti'nin Gaziantep milletvekili aday tanıtım toplantısında HÜDA PAR kontenjanından milletvekili adayı olarak listeye giren Şehzade Demir, AK Parti Milletvekili Derya Bakbak'ın elini tutmadı. Tek eli havada kalan Bakbak, toplantıya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda o anı gizlemeye çalıştı.