Regl İken Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Nedir? 6 Haziran Hacamat Önemi Nedir? - Son Dakika
Soğuk Haber

Regl İken Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Nedir? 6 Haziran Hacamat Önemi Nedir?

Regl İken Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Nedir? 6 Haziran Hacamat Önemi Nedir?

Hacamat, küçük bir cilt kesiğinden bölgesel emme ile kan alınmasıdır. Regl iken hacamat uygulaması önerilmiyor. Kupa tedavisi, bardak çekme ya da kupa çekme, ısıtılmış kapların uygulanmasıyla ciltte lokal bir emme oluşturulduğu bir alternatif tıp şeklidir. Herhangi bir sağlık yararına sahip olduğuna dair yeterli kanıt yoktur ve özellikle hacamat ve ateşli kupa tedavisinden kaynaklanan bazı zarar riskleri vardır.

06.06.2023 10:56

Regl iken hacamat yapılır mı? 6 Haziran hacamat önemi nedir? Hacamat nedir? soruları araştırılıyor. Hacamat, küçük bir cilt kesiğinden bölgesel emme ile kan alınmasıdır. Herkes tarafından merak edilen hacamat hakkında ise Regl iken hacamat yapılır mı? 6 Haziran hacamat önemi nedir? Hacamat nedir? soruları aratılıyor. Doktor kontrolünde yapılması veya doktora danışılması önerilmektedir.

REGL İKEN HACAMAT YAPILIR MI?

Regl iken hacamat uygulaması yapılması önerilmiyor.

HACAMAT NEDİR?

Kupa tedavisi, bardak çekme ya da kupa çekme, ısıtılmış kapların uygulanmasıyla ciltte lokal bir emme oluşturulduğu bir alternatif tıp şeklidir. Uygulaması esas olarak Asya'da, aynı zamanda Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika'da da görülür. Tüm alternatif tıpta olduğu gibi, hacamat bir sözdebilim ve şarlatanlık olarak nitelendirilmiştir.

Finlandiya'da hacamat en az 15. yüzyıldan beri geleneksel olarak saunalarda yapılmaktadır. Kupa bardakları, havayı emerek kısmi bir vakum oluşturmak için içinde bir valf mekanizması bulunan sığır boynuzlarından yapılmıştır. Hacamat Finlandiya'da halen dinlenme ve/veya sağlık rejimlerinin bir parçası olarak uygulanmaktadır.

Regl iken hacamat yapılır mı? 6 Haziran hacamat önemi nedir? Hacamat nedir?
Hacamat uygulaması

Kupa uygulayıcıları, ateş, kronik bel ağrısı, iştahsızlık, hazımsızlık, yüksek tansiyon, akne, atopik dermatit, sedef hastalığı, kansızlık, felç rehabilitasyonu, burun tıkanıklığı, kısırlık ve adet dönemi krampları gibi çok çeşitli tıbbi durumlar için kupa tedavisini kullanmaya çalışırlar.

Uygulayıcıların, kupa tedavisinin faydalı olduğunu iddia ettiği sayısız rahatsızlığa rağmen, herhangi bir sağlık yararına sahip olduğuna dair yeterli kanıt yoktur ve özellikle hacamat ve ateşli kupa tedavisinden kaynaklanan bazı zarar riskleri vardır. Ciltte morarma ve renk değişikliği, kupa tedavisinin yan etkileri arasındadır ve bazen çocuk istismarı ile karıştırılmaktadır. Ender durumlarda, çocuklarda bu izlerin varlığı, çocuklarına kupa tedavisi yaptıran ebeveynlere karşı yasal işlem yapılmasına yol açmıştır.

Doktor kontrolünde yapılması veya doktora danışılması önerilmektedir.

Son Dakika Soğuk Haber Regl İken Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Nedir? 6 Haziran Hacamat Önemi Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement