2012 Londra Paralimpik Oyunları Başlıyor - Son Dakika
Spor

2012 Londra Paralimpik Oyunları Başlıyor

2012 Londra Paralimpik Oyunları Başlıyor

24 Ağustos Cuma günü Londra yoluna çıkacak paralimpik sporcuları, paralimpik oyunlarına ilk kez bu kadar kalabalık gidecek.

23.08.2012 15:50  Güncelleme: 15:51

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na 43 sporcu ile katılacak. 24 Ağustos Cuma günü Londra yoluna çıkacak paralimpik sporcuları, paralimpik oyunlarına ilk kez bu kadar kalabalık gidecek.

29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına 43 sporcu ile katılacak olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bugün WOW Hotel'de bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Basketbol Branş Sorumlusu Ali Duran Karakaya, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Nevin Ergün ile havalı silah atılıcılık dalında yarışan Orhan Yamaç, okçuluk dalında yarışan Gizem Girişmen, masa tenisi dalında yarışan Neslihan Kavas, yüzme dalında yarışan Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız'ın yanı sıra 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına oyunlarında yarışacak sporcuların tamamı ve antrenörleri katıldı.

Basın toplantısında katılacakları 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nı değerlendiren Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına 43 kişilik rekor sayı ile katılmalarının heyecanını yaşadıklarını belirterek, "İnsanlar 'nasıl olsa paralimpiklerin işi kolay' gibi söylemlerde bulunuyorlar. Sanki bizim rakibimiz güçsüzmüş gibi. Biz bu federasyonun temellerini engelli engelsiz gönüllülerin yardımıyla, hasta hane tekerlikli sandalyeleriyle basketbol oynayan sporcularımızla attık. Bizim işimizi kolay sanıyorlar, bu noktada adlığımız destekte ne yazık ki az oluyor. Bizim kullandığımız malzemeler özel materyaller gerektiriyor. Hocalarımız ve teknik ekibimiz ilgi alanındaki branşta hem paralaimpikte hem de normal de başarılı olmak zorunda. Paralimpiklerin özel kurallarını da bilmek durumundalar" dedi.

"DELET FEDERASYONLAR ARASINDAKİ BÜTÇELERİ DENGELEMELİ"

Devletin spor federasyonlarına ayırdığı bütçeyi dengelemesi gerektiğine değinene Gülpınar, "Diğer federasyonlara ayrılan bütçe ile bize ayrılan bütçe arasında bir denge kurulmasını istiyoruz. Bir tesisi kurmak ve maddi anlamda zorluk yaşayan bedensele engeli kardeşlerimize de destek sağlamak istiyoruz. Bu tesiste sporcu olsun olması engelli kardeşlerimizin fizik tedavisini yapabileceğimiz ve kendisini en uygun branşa yönlendirebilmek istiyoruz. Yarıca spor dışında sanat gibi yabancı dil gibi başka eğitimlerde verebileceğimiz bir tesis istiyoruz. Şansımızda yaver giderse 2012 Londra Paralimpik oyunlarından bir çok madalya ile döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

ALİ DURAN KARAKAYA: "TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOLU HIZLI BİR GELİŞİM GÖSTERİYOR"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Basketbol Branş Sorumlusu Ali Duran Karakaya, tekerlekli sandalye basketbolunun iyi bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, "Tekerlekli sandalye basketbolumuz 1999 yılında ülkemizde gelen Alman uzmanın araştırmalar neticesinde Avrupa ile aramızda 40 yıl mesafe olduğunu söylemişti. Ama biz azim ve inançla çalıştık ve bugün geldiğimiz nokta da belli. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda iyi bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

GİZEM GİRİŞMEN: "BU YIL BAYAN OLİMPİK TAKIMI OLARAK YARIŞACAĞIZ"

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nın okçuluk dalında yarışan Gizem Girişmen ise, paralimpik oyunlarına ekip olarak büyük emekler verdiklerine değinerek, "Bu yıl ki paralimpik oyunlarında sadece bireysel olarak yarışmayacağım, aynı zamanda bayan olimpik takımı olarak ta yarışacağız. Bu sayede iki tane madalya şansımız da olacak. İki madalyayı da alıp ülkemize dönmek istiyoruz. Peralimpik oyunları ne kadar duyuldukça ve yaygınlaştıkta bizimde elde edeceğimiz başarılar ve madalyalar artacaktır" ifadelerini kullandı.

NESLİHAN KAVAS: "ALT YAPI SAYESİNDE BAŞARIMIZ BİR YIL ALTIYA KATLADI"

2012 Londra Paralimpik Oyunların'da masa tenisi dalında yarışan Neslihan Kavas da, geçen yıllardan farkı olarak bu yıl 6 kişi masa tenisi dalında yarıştıklarını dile getirerek, "Daha önceden farklı olarak bu sefer masa tenisi branşından 6 sporcu ile yarışacağız. Daha önce sadece ben yarışma imkanı bulabilmiştim. Birçok alt yapı çalımları sayesinde şu anda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun da en genç ekip masa tenisinde. Alt yapı sayesinde başarımız bir yıl altıya katladı" ifadelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 2012 Londra Paralimpik Oyunları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement