2014 Fıba Kadınlar Dünya Şampiyonası Kura Çekimi - Son Dakika
Spor

2014 Fıba Kadınlar Dünya Şampiyonası Kura Çekimi

2014 Fıba Kadınlar Dünya Şampiyonası Kura Çekimi

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sonat: "Çok iyi ve tecrübeli bir teknik ekibe ve kaliteli bir takıma sahibiz. Dünya Şampiyonası'nda başarının geleceğini düşünüyorum"

15.03.2014 20:56

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Türkiye'de gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Şampiyonanın Çırağan Palace Kempinski'de yapılan kura çekiminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sonat, "Çok iyi ve tecrübeli bir teknik ekibe ve kaliteli bir takıma sahibiz. Dünya Şampiyonası'nda başarının geleceğini düşünüyorum" dedi.

A Milli Takım'ın B Grubu'nda eşleştiği Fransa, Kanada ve Mozambik'i değerlendiren Sonat, "Burası Dünya Şampiyonası ve tüm rakipler birbirinden güçlü. Bugüne kadar ne rakibimizi gözümüzde küçülttük ne de büyüttük. Dünyanın ve Avrupa'nın önemli takımları bu şampiyonada mücadele edecek. Biz bir hedef koyduk ve bu hedefe gidebilmek için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar yüzümüz kara çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Jülide Sonat, 2012 Londra Olimpiyat Olimpiyatları'ndaki kadronun daha da tecrübeli olduğunu anlatarak, "Herhangi bir sakatlığımız olmadığı takdirde olimpiyatlardaki kadromuz mücadele edecek. Tecrübemizin üzerine de katarak buraya geliyoruz. İyi bir takım izlettireceğimizi düşünüyorum. İnşallah o güne kadar bir sakatlığımız olmaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin organizasyon konusunda tecrübeli bir ülke olduğunun altını çizen Sonat, "Organizasyon konusunda  dünyada en iyi ülkeyiz. Üst düzey organizasyonlar gördük. Gördüğüm en iyi organizasyonlar her zaman Türkiye'de olmuştur. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştık. Kura çekiminde de geniş katılım oldu. Organizasyon konusunda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2014 Fıba Kadınlar Dünya Şampiyonası Kura Çekimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement