Kenan Evren'in Ali Şen'den Son İsteği Rumeli Böreğiymiş - Son Dakika
Spor

Kenan Evren'in Ali Şen'den Son İsteği Rumeli Böreğiymiş

Kenan Evren'in cenaze namazına katılan Ali Şen, "En son geçen hafta konuşmuştum. 'Bodrum'a geleceğim, böreği hazırla' diyordu." ifadesini kullanarak eski anısından bahsetti.

12.05.2015 14:53  Güncelleme: 16:44

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 98 yaşında hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze namazı, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılındı. Cenaze törenine spor camiasından Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, katıldı.

"BODRUM'A GELECEĞİM, BÖREĞİ HAZIRLA" DİYORDU

Ali Şen, spor camiasını temsil ettiğini belirterek, "Spor camiasından ben varım, yetmiyor mu" dedi. Kenan Evren gibi herkesin ölümü bir gün tadacağını anımsatan Şen, "En son geçen hafta konuşmuştum, gayet iyiydi. 'Bodrum'a geleceğim, böreği hazırla' diyordu. Rumeli böreğini pek severdi. Hakk'ın rahmetine kavuştu, takdir-i ilahi. Hayat böyle. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

"HERKES KENDİNDEN SORUMLU"

Siyasi parti temsilcilerinden törene katılımın olmamasına ilişkin Şen, şunları kaydetti: "Herkes kendinden sorumlu. Hiç kimse mükemmel değil. Herkesin görevini yaptığı gibi Kenan Evren Paşa da yaptı. 17. Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı, 1980 yılında halkın istediği tüm insanlar, 11 Eylül'de 'Paşa neredesin' diyordu. 13 Eylül'de insanlar, çok alkışladı, sonra Türk halkı yüzde 92'lerde oy verdi. Hem cumhurbaşkanlığını hem yeni anayasayı onayladılar. Bugün, ülkemiz o anayasa ile yönetiliyor. Böyle bir çoğunluk, demokratik ülkelerde çok az görülür."

"CAMİ ALLAH'IN EVİ, HERKESE AÇIK"

Ali Şen, "Sokakta biraz evvel, kapıda iki başörtülü kadın vardı. Dediler ki 'Camiye zor girmek'. Dedim ki, 'Cami Allah'ın evi, herkese açık'. Kadın ağlıyordu. 'Niye ağlıyorsun' dedim. Dedi ki 'Kenan Evren, insan olarak çok sevdiğimiz kişilik.' Böylesi de var, öbür türlüsü de var. Hiç kimseye 'niye böyle düşünüyorsun' dememeli. Hür bir ülke burası. Hür bir ülkede, kimin ne düşündüğünün sorgulamasını da yapmak, doğru değil. Önemli olan halktır. Onun düşüncesidir. Onlara soracaksın." değerlendirmesinde bulundu.

Kenan Evren\'in Ali Şen\'den Son İsteği Rumeli Böreğiymiş
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kenan Evren'in Ali Şen'den Son İsteği Rumeli Böreğiymiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • DİYARBAKIRLI: MİLLETİN ANASINI AĞLAT BİNLERCE İNSANI ÖLDÜR SONRADA HERKES KENDİ KADERİNDEN SORUMLU DE VARMI OLM BÖLE Bİ SAÇMA SAPAN AÇIKLAMA BU DÜNYADA CEZASINI KESMEDİLER AMA ÖTEKİ DÜNYADA BUNU CEHENNEM ATEŞİ BİLE AZ GELİRR 13 6 Yanıtla
  • TANER: MEKANI CEHENNEM OLSUN CAYIR CAYIR YANSIN. 16 1 Yanıtla
  • Murat: Kol böreği yer artık. Ha ha ha. 2 13 Yanıtla
  • Hanci: Fernerliler birde darbeci cikti 3 11 Yanıtla
  • densizler: Türkiye nezaman kahramanlarina sahip çıkmış ki 8 5 Yanıtla
  • iii: rahat uyu kenan paşa vatan sana minnettar 10 3 Yanıtla
  • Cesur: Spor camiasıymış senin gibi pislikti oda galatasaray adına bulunma orda şikebahçeli 3 9 Yanıtla
  • taner: zehir zıkım yesin . 9 3 Yanıtla
  • KÜRT: sende onun gibi bir pisliksin nede olsa fb lisin hiç şaşırmadım 7 4 Yanıtla
  • Elıf : 11 eylulden önce herkes yalvarıyodu asker nerde dıye dalkavuklar gunde her gun 50 kışı ölüyordu bu meclisın o zamankı zatları 100 kere toplanıp bır cumhurbaskanı seçemeyen zatlardır 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement