Adana Demirspor'da Samet Aybaba ve Ünal Karaman Dönemi - Son Dakika
Spor

Adana Demirspor'da Samet Aybaba ve Ünal Karaman Dönemi

Adana Demirspor\'da Samet Aybaba ve Ünal Karaman Dönemi

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da, sportif direktörülüğe Samet Aybaba ve teknik direktörlüğe Ünal Karaman getirildi.

10.07.2014 17:10  Güncelleme: 17:13

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da, sportif direktörülüğe Samet Aybaba ve teknik direktörlüğe Ünal Karaman getirildi. Aybaba ve Karaman, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı törenle 2'şer yıllık sözleşmeye imza attı.

Tesislerde düzenlenen imza törenine Adana Demirspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydoğdu, Başkan Vekili Cahit Sınmaz, As Başkan Emin Yumuşak, 2. Başkan Ümit Onatça, Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Demet Ertem ve Alt Yapı, Amatör Kulüpler Sorumluları Naci Heybeli ile Kazım Bozan da katıldı. Törende ilk olarak konuşan Selahattin Aydoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye verdiği destek için teşekkür ederek, "Bundan sonra söz hocalarımızın. Bizi kırmayıp geldikleri için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana Demirspor teknik heyetinin Samet Aybaba ve Ünal Karaman yönetiminde emin ellere ulaştığını söyledi.

Karaman ve Aybaba'nın lig maçlarında alınacak başarılardan öte, Adana Demirspor'un profesyonel bir yönetim şekliyle kurumsal kimliğini hak ettiği yere taşıyacağına inandığını kaydeden Başkan Sözlü, "Ünal Karaman'ın ve Samet Aybaba'nın Adana Demirspor'u tercih etmiş olması Adana için büyük bir avantaj. Biz de gönlümüzle, yüreğimizle burada olacağız. Hem fiziki, hem manevi varlığımızla Adana Demirspor'un süper lige çıkışında ter akıtacağız" ifadelerini kullandı.

AYBABA: "TÜRKİYE'DE KULÜPLERİN YAPILANMASI ESKİ"

Türkiye'de birçok kulübün yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Aybaba, "Biz de yeni yapılanmaya ihtiyaç olduğunu hissettiğimiz için buradayız. Adana Demirspor büyük bir marka. Ama uzun yıllardır bu marka ile ilgili çok büyük bir zafiyet var. Biz bu markayı tekrar eski hale getirmek istiyoruz. Doğru yapılanma yapmak istiyoruz, doğru hedefler koymak istiyoruz. Şu anda mevcut oyuncu kadromuz yok denecek kadar az. Yeniden yapılandıracağız, oluşturacağız. Hep birlikte hareket edip, sabredeceğiz. Hem profesyonel anlamda bir kimlik taşıyacağız, hem kurumsal anlamda bir kimlik taşıyacağız. Bu takıma bağlı insanlarla birlikte hareket ederek nasıl bir yapısı olduğunu herkese göstereceğiz" şeklinde konuştu.

"SAHA İÇİ SORUMLUSU ÜNAL KARAMAN'DIR"

Aybaba, çalışmalara başladıklarını aktararak, "Ben kulübün yapılanması ile ilgileneceğim, alt yapıdaki gençlerimize değer vereceğiz. Alt yapıda büyük organizasyon yapacağız. Çocuklarımıza değer vereceğiz. Onları bir yerlere taşıyacağız. Teknik işlerden sorumlu arkadaşımız Ünal Karaman'dır. Benim teknik işlerle ilgili hiçbir yaptırımım olmayacaktır. Saha içi sorumlusu Ünal Karaman'dır. Benim görevim onun daha rahat çalışabilmesi için, işini daha iyi yapabilmesi için etrafında oluşan engelleri, 'yıllardır biri gelse de kaldırsak' dediğimiz engelleri kaldırmaktır" diye konuştu.

KARAMAN: "UYANMA ZAMANI GELDİ"

Ünal Karaman da kendisini buraya iten sebebin Adana Demirspor markası olduğunu söyledi. Adana Demirspor'un uzun bir uyku döneminden geçtiğini ifade eden Karaman, şunları söyledi:

"Ama uyanma zamanı geldi artık. İnşallah el birliğiyle Adana Demirspor markasını hak ettiği yere taşıyacağız. Eğer bütünlüğü oluşturamazsak bu tamamen sözde kalacak bir eylem olur. Ama samimi olarak güzel duygular içerisinde Adana Demirspor'u desteklersek, gecemiz gündüzümüz Adana Demirspor olacak. Bu çalışmanın, bu gayretin hiçbir maddi beklentisi yok. Burada bir marka var ve biz bu markaya hak ettiği değeri sağlama adına buradayız."

Konuşmaların ardından 2'şer yıllık sözleşmeleri imzalayan Aybaba ve Karaman'ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Aydoğdu ve tüm yönetim kurulu üyeleri tebrik etti. İmza töreni sırasında bir gurup taraftar tesise gelerek takımlarına destek verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Adana Demirspor'da Samet Aybaba ve Ünal Karaman Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement