Anadolu Efes Play-Off hedefi için Partizan karşısında - Son Dakika
Spor

Anadolu Efes Play-Off hedefi için Partizan karşısında

Anadolu Efes Play-Off hedefi için Partizan karşısında

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Sırbistan ekibi Partizan ile önem derecesi yüksek maçta karşı karşıya gelecek.

15.03.2023 16:05  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Sırbistan ekibi Partizan ile önem derecesi yüksek maçta karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yarın TSİ 20.30'da başlayacak karşılaşmada Miguel Angel Perez, Robert Vyklicky, Ioannis Foufis hakem üçlüsü düdük çalacak. Lacivert-beyazlı ekip, Partizan karşısında hem galip gelmek hem de rakibine karşı ikili averaj üstünlüğünü de eline geçirmek istiyor.

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'de Play-Off yolunda çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Lacivert-beyazlı ekip, yarın sahasında Partizan Belgrad'ı konuk edecek. Euroleague'de oynadığı 28 maçta aldığı 14 galibiyet ve 14 mağlubiyetle 10'uncu sırada yer alan Efes, 15 galibiyet 13 mağlubiyet ile 7'nci sırada bulunan rakibini devirerek Play-Off yolunda hata yapmak istemiyor. Euroleague son olarak salı akşamı erteleme maçında Real Madrid'i son periyodu büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada 90-89 mağlup ederek önemli bir virajı geçmeyi başaran Efes, Partizan'a karşı olası puan eşitliğinde devreye girecek olan ikili averajı da eline geçirmek istiyor. İlk maçta rakibine deplasmanda 82-79 mağlup olan Efes, yarın oynanacak karşılaşmada rakibini 4 farklı mağlup etmesi durumda olası puan eşitliğinde rakibine karşı ikili averajda üstün konuma gelecek.

PARTIZAN İLE 18'İNCİ MAÇAnadolu Efes ile Partizan, Avrupa kupalarında bugüne kadar 17 kez karşılaşırken, Efes bu karşılaşmalarda 9 galibiyet ve 8 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 4 karşılaşmada iki ekip de birbirlerini 2'şer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague'de iki takım arasında oynanan 13 karşılaşmada ise Efes, 7 galibiyet ve 6 mağlubiyet elde etti.SHANE LARKIN ESKİ GÜNLERİNİ HATIRLATTIAnadolu Efes'in salı akşamı Real Madrid'i 90-89 mağlup ettiği karşılaşmada lacivert-beyazlı ekibin yıldız oyuncusu Shane Larkin oynadığı oyun ile hem taraftarların hem de teknik ekibin yüzünü güldürdü. Sezon başından bu yana sakatlıklardan dolayı tam formuna kavuşamayan Larkin, geçtiğimiz hafta oynanan Kızılyıldız maçından önce ise apandisit şüphesiyle hastaneye yatmış ve iki gün tedavi görmüştü. 10 Mart'ta oynanan Maccabi Tel Aviv maçında tekrardan parkeye çıkan Larkin, 2/6 saha içi isabetiyle sadece 5 sayı üreterek hastalığının etkisini tam olarak atlatamadığının sinyallerini vermişti. Amerikalı oyuncu, salı akşamı oynanan Real Madrid maçında ise eski günlerine geri dönüşün sinyallerini verdi. 33 dakika sahada kaldığı maçta 18 sayı 8 asist üreten Larkin, Efes'in galibiyetinde en büyük pay sahibi oyunculardan biri oldu.PLAY-OFF YOLUNDA SON 6 MAÇ

Turkish Airlines Euroleague'de normal sezonun bitimine 6 hafta kala Play-Off yarışı da bir hayli kızışmış durumda. İlk 8 takımın Play-Off bileti alacağı puan tablosunda 6 ile 9'uncu sırada yer alan Baskonia, Partizan Belgrad, Maccabi Tel Aviv ve Zalgiris Kaunas'ın 15 galibiyet 13 mağlubiyeti bulunuyor. 10'uncu sırada yer alan Efes'in 14 galibiyet 14 mağlubiyeti, 11 ve 12'nci sırada yer alan Virtus Bologna ile Valencia Basket'in ise 13 galibiyet 15 mağlubiyeti var. Anadolu Efes'in Euroleague'deki son 6 maçında sırasıyla, Partizan Belgrad, Alba Berlin (D), Olimpia Milano, Virtus Bologna, Fenerbahçe Beko (D), AS Monaco ile karşılaşacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Anadolu Efes Play-Off hedefi için Partizan karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement