Anfield'ın Yeni Sevgilisi: Emre Can - Son Dakika
Spor

Anfield'ın Yeni Sevgilisi: Emre Can

Anfield\'ın Yeni Sevgilisi: Emre Can

Liverpool'un vazgeçilmez ismi olmaya başlayan Türk asıllı Alman yıldız, dünyaca ünlü taraftarın da sevgilisi haline geliyor.

13.02.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son haftalardaki performansıyla teknik direktör Brendan Rodgers'ın en çok güvendiği isimlerden biri olan Emre Can, kulübün resmi internet sitesine samimi açıklamalarda bulundu.

21 yaşındaki futbolcu, üçlü defans hattında sağ stoper olarak görevlendirilirken, son Tottenham maçında ise kaptan Gerrard'ın sakatlanıp kenara gelmesinin ardından alışık olduğu ortasahaya çekilmişti.

Emre, Steven Gerrard'ın yanı sıra bir diğer ortasaha Lucas Leiva'nın da uzun süre sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle merkezdeki boşluğu dolduracak isim olacak.

"ADIMA ŞARKILAR SÖYLEMİŞLER"

Emre Can, sosyal medyadaki hesaplarını çok sık kullandığını, Liverpool taraftarının kendisi için özel beste yaptığından da haberdar olduğunu söyledi.

Genç yetenek, "Şarkıyı duymadım ancak bundan dolayı çok mutlu oldum. Instagram ve Facebook'ta taraftarların hakkımdaki yorumlarını okuyorum ve çok seviniyorum. Liverpool taraftarı mükemmel, sonuçlar nasıl olursa olsun her zaman takımın arkasındalar. Bu muhteşem bir şey. Liverpool taraftarının en çok sevdiği oyunculardan biri olmaya başladığımı duymak harika bir duygu" dedi.

Stoper olarak oynamasıyla ilgili de konuşan Emre, "Nerede oynadığım önemli değil. Önemli olan sahada olup takıma yardımcı olabilmek. Eğer ortasahadayken takıma yardımcı oluyorsam, ortasahada oynarım. Eğer bana geride ihtiyaç olursa o zaman defansta oynarım" şeklinde konuştu.

Yaz döneminde 12 Milyon Euro karşılığında Bayer Leverkusen'den Liverpool renklerine bağlanan Emre Can, Eylül ayında Avrupa U-21 eleme grubundaki Almanya- Romanya maçında ayak bileğinden ciddi biçimde sakatlanmış ve yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalmıştı.

"SAHA İÇİNDE KONUŞURUM"

Daha sonra form tutmaya başlayan ve İngiliz ekipte şu ana kadar 22 resmi maçta 1 gol atıp 1 asist yapan Emre, "Şimdi daha fit durumdayım ve istediklerimi yapabiliyorum. Oynadıkça kendime olan güvenim de artıyor" dedi.

Liverpool yardımcı teknik direktörü Colin Pascoe'nin, kendisini takımın lideri olarak gördüğünü söylediği hatırlatılan Emre, "Henüz 21 yaşındayım ve sahada konuşmayı tercih eden biriyim. Sanırım bu özelliğim de beni saha içinde liderlik rolünü almaya zorluyor" dedi.

Uzun boyu, gücü ve dengesiyle çok yönlü bir futbolcu olan Emre, "En önemli özelliklerimden biri topla çok hızlı koşabilmem. Genç yaştan beri bunu yapıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

BAYERN ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Geride kalan sezonun başında Bayern München'den 4.4 Milyon Pound karşılığında Leverkusen renklerine bağlanan ortasaha futbolcusu, kırmızı siyahlılarda 39 resmi maça çıkarken, 4 gol atıp 5 de asist yapmıştı.

Frankfurt doğumlu olan ve 15 yaşında Bayern München kulübünün çatısı altına giren Emre, 2012-2013 sezonunda ligde 4 maçta forma giyip 1 gol atmış ve Almanya Kupası'nda da 2 maçta sahaya çıkması şansı bulmuştu.

Bayern München B takımında ise 31 maçta görev alan ve 3 gol atan Emre, 2011 Dünya U-17 Şampiyonası'nı üçüncü bitiren Almanya Milli takımının kaptanlığını yapmış ve yarı finalde harika bir solo gole imza atmıştı.

A Milli takım olarak Almanya'yı seçen ancak henüz bu rüyasına kavuşamayan Emre Can, Markus Babbel, Dietmar Hamann, Karl-Heinz Riedle, Christian Ziege ve Samed Yeşil'den sonra Liverpool kulübünün tarihteki 6. Alman futbolcusu olmuştu.

addCustomPlayer('vzwp6r8qwcl21jkn7vpkaqevr', '19bnphjyhk8741t0pkw795lyfw', '9peykluhwcsg10jsvwdczoq70', 620, 569, 'perfvzwp6r8qwcl21jkn7vpkaqevr-9peykluhwcsg10jsvwdczoq70', 'eplayer16', {age:1417475728000});

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Anfield'ın Yeni Sevgilisi: Emre Can - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement