Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, "Kanada'da yapılacak olan yarışmadan umutluyuz. Orada öncelikle final düşünüyoruz.

18.09.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, " Kanada'da yapılacak olan yarışmadan umutluyuz. Orada öncelikle final düşünüyoruz. Sonrasında her finale kalan sporcu madalyayı hedefler. Bunu başarabilecek potansiyelde sporcu ve antrenörlerimiz var. Teknik ekibimiz kuvvetlendi." dedi.

Bolu"da bir cimnastik salonunu ziyareti esnasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çelen, Kanada'da 2 - 8 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na erkeklerde Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, ve Hamza Şamil Yılmaz, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı ve Tutya Yılmaz'ın katılarak ülkeyi temsil edeceğini söyledi.

Geçen hafta Macaristan'da düzenlenen Dünya Kupası'nda büyük başarı elde ettiklerini hatırlatan Çelen, "Burada 6 final, birisi altın olmak üzere 3 madalya çıktı. Yarışmada İbrahim Çolak altın madalya aldı. Kanada'da yapılacak olan yarışmadan umutluyuz. Orada öncelikle final düşünüyoruz. Sonrasında her finale kalan sporcu madalyayı hedefler. Bu başarabilecek potansiyelde sporcu ve antrenörlerimiz var. Teknik ekibimiz kuvvetlendi." diye konuştu.

Çelen, tüm disiplinlerde 10 tane yabancı antrenör istihdamı yaptıklarını belirterek, "Güzel şeyler oluyor diye düşünüyoruz. Umut ediyorum ki, bu sezonun sonunda olimpiyatlara daha çok sporcu ile katılacağız. Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarına 1,2016 yılında ise 2 sporcu bu sayı, umut ediyorum 2020 Olimpiyatlarda bu sayı ikinin üzerine çıkacaktır. Her olimpiyatta üzerine koyarak gitmemi gerekiyor." şeklinde ifade etti.

Türk Cimnastiğinin bundan sonraki hedefinin Olimpiyatlarda madalya almak olduğunu vurgulayan Çelen, sporcuların da bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Federasyon başkanı olarak beş yıldır görev yaptığını ifade eden Çelen, şunları kaydetti:

"Çok genç ve dinamik bir ekibimiz var. Her zaman Gençlik ve Spor Bakanlığımız bize bize çok ciddi destek veriyor. Eski bir cimnastikçi olarakta cimnastiğin önemsenip, tesisleşme hamlesinin yapılması, her kente bir tane antrenörün atanması eski bir sporcu ve başkan olarak beni memnun ediyor. Bizim değerimiz beş yıl önce bir liraysak şuan 5 lira olduk. Türkiye'de 72 ilde cimnastik var ve 55 il müsabakalara katılıyor. Daha önce 12 il yarışıyordu. Şuanda 72 il yarışacak duruma geldi. Gençlik ve Spor Bakamınımız Osman Aşkın Bak'ın eski federasyon başkanı olması hasabiyle sporun içerisinden gelen biri olarak spora olan desteğin hızla artacağından emin."

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası\'na Doğru
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement