Attığı 50 Top Golfün Zirvesine Taşıdı - Son Dakika
Spor

Attığı 50 Top Golfün Zirvesine Taşıdı

Attığı 50 Top Golfün Zirvesine Taşıdı

50 top atarak golf sporu ile tanışan işadamı Nuri Özaltın, dünyanın zirvesine oturdu.

15.10.2012 11:57  Güncelleme: 12:03

Portekiz'de gittiği bir otelde 50 top atarak golf sporu ile tanışan işadamı Nuri Özaltın, Türkiye'de yaptığı eşsiz golf otelleri ile dünyanın zirvesine oturdu. Dünya Amatör Bayanlar ve Erkekler Golf Şampiyonası'na otel ve sahalarını açan Nuri Özaltın, 55 ülkenin golf federasyonu yetkilileri tarafından teşekkür ve ödüle layık görüldü.

Türkiye'de bir çok başarılı projeye imza atan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, aynı zamanda Antalya'da yaptığı Golf oteli, sahası ve kulübü ile dünyanın zirvesinde yer alıyor. Portekiz'de bir Golf otelini ziyaret eden ve 50 tane top alarak atış yapan Nuri Özaltın, Antalya'da Golf oteli yatırımı yapma kararı aldı. Yaptırdığı Gloria Golf Resort ile Gloria Verde Resort Otel'i doğa, deniz ve spor ile birleştiren Nuri Özaltın müşterilerine eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor.

AMATÖR GOLF ŞAMPİYONASINA GELENLER HAYRAN KALDI

Dünya amatör Bayanlar ve Erkekler Golf Şampiyonası'na otel ve sahalarını açan Nuri Özaltın, Golf sporunun önde gelen isimlerine ev sahipliği yaptı. Şampiyonanın ardından başarılı işadamı, sahaları, oteli ve golf kulübünün güzelliği ile ödüle layık

görüldü. Daha çok gençleri ağırladıklarını belirten Nuri Özaltın, "Çok başarılı geçti. Bununla ilgili dünya golf şampiyonasındaki federasyon başkanların hepsinin bize kitap şeklinde teşekkür yazıları var. Benim Nuri Özaltın olarak bir birikimim vardı. Bu birikimim ile memleketime, milletime hizmet etmek istedim. Yaptığım Gloria Golf Resort, Gloria Verde'yi gerçekten insanları nasıl dinlenebileceğini düşünerek yapmış durumundayım. İnsanlar buraya dinlenmeye geldiklerinde görüyorlar ve bize takdirlerini sunuyorlar" dedi.

"SAHALARIMIZ AYRICALIKLI"

Avrupa ülkelerinin Golf sahalarının mükemmel olduğunu ifade eden Özaltın, "Bizim sahalarımızın farkı 45 delikli. Gelen golfçüler, misafirler otellerde kalarak ve sahalarda oynayarak vakit geçiriyorlar. Dinlenmek için hemen yanı başındaki otelimizi tercih ediyorlar. Bu bizim için bir avantaj" diye konuştu.

500 bin turist ve misafir arasında yapılan anketin ardından otellerine 3 ödül birden verildiğini belirten Özaltın, "Otellerimiz takdire şayandır. Şimdi kızım Öznur, Avrupa'da bir ödül daha aldı. 4 bin seyahat acentesi otellerimize ait hizmetlerden dolayı bizi ödüllendirdiler" diye konuştu.

"GOLF BEYNİ ÇALIŞTIRIYOR"

Golf'ün sağlık yönünden çok önemli bir spor olduğunu söyleyen Özaltın, "Bana göre Golf kültürü Türkiye'de tam yerleşmiş değil. Bunu daha çok Avrupa ve Amerikalar yapıyor. Sağlık yönünden çok önemli. Bir insan emekli olduğu zaman, işi yoksa Golf oynaması gerekli. Çünkü Golf oynamak beyin çalışması demektir. Beyin çalıştığı müddetçe insanın ömrü uzar. Çünkü insanlar emekli olduğu zaman, 'emekli oldum' diye çalışmayı bırakıyorlar. İnsanların ölümü hızlanıyor. Ben bunu uluslararası bir beyin cerrahinin şifai verdiği kayıtlar ile söylüyorum. Onun için Golf oynamak her yaşa hitap eden bir spor. Sağlık yönünden mükemmel olduğunu söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"PORTEKİZ'DE 50 TOP ATARAK TANIŞTIM"

Golf ile tanışmasını anlatan Özaltın, "İlk zamanlarda bunu yapmamı istemiyorlardı. Ben Avrupa seyahatlerimde İspanya ve İtalya'da golf otellerine gittim. Portekiz'de bir otelin golf sahasını gördüm. Orda hocaya 'Biz bakıyoruz. Böyle olmaz. Bize 50 tane top ver' dedim. 50 topu attıktan sonra o gece mükemmel uyudum ve bunun yararlı bir spor olduğunu anladım. Ben beğendiğime göre insanlarda beğenir diyerek bu yatırımı yaptım. Turizm dünyayı birleştiren bin yatırımdır. Bana göre Türkiye'yi tanıtan bir yatırımdır. Herşey para değildir. Kazanmaktan çok Türkiye'yi Avrupa'ya daha iyi tanıtma meselesidir" dedi.

Dünya amatör Bayanlar ve Erkekler Golf Şampiyonası'nın belli bölümlerine sponsor olduklarını belirten Nuri Özaltın, "Her şeyden evvel otellerimizi mükemmel gördüler. Orman içinde, botanik bahçesi içinde gördüler. Sahalarımızı çok beğendiler. Hem teknik hem bakım yönünden. Kulüp binasını çok beğendiler. 55 ülkenin temsilcilerinin bize teşekkür mektubu var. Hem otellerimiz, Golf kulüp binası ve sahalarımız ile ilgili 55 ülkenin temsilcilerinin bize sunduğu teşekkür yazıları ve iki tane ödül var" şeklinde konuştu.

A MİLLİ TAKIM KAMP YAPTI DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya 3.'sü olduğu zaman otelinde kamp yaptığını hatırlatan Nuri Özaltın, "O sene büyük başarı yakaladılar. Şenol Güneş Seul'u çalıştırırken geldi ve takımı şampiyon oldu" diye kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Attığı 50 Top Golfün Zirvesine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement