Avrupa Futbol Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa Futbol Şampiyonası

Son Avrupa şampiyonu İspanya ile çeyrek finalde karşılaşacak Fransa, grup maçlarında istikrarsız bir görüntü ortaya koydu.

22.06.2012 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Avrupa şampiyonu İspanya ile çeyrek finalde karşılaşacak Fransa, grup maçlarında istikrarsız bir görüntü ortaya koydu.

İspanya karşısında yarı final mücadelesi verecek Fransa, grup maçlarının ilkinde İngiltere ile 1-1 berabere kaldıktan sonra ikinci maçında evsahibi ülkelerden Ukrayna'yı 2-0 mağlup etti. Fransa son maçında İsveç'e 2-0 yenilmesine karşın gruptan çıkmayı başardı.

Fransa, 3 Eylül 2010 tarihinde sahasında Belarus'a 1-0 yenildikten sonra oynadığı 23 maçta yenilgi yüzü görmedi ve bu maçların 16'sını kazandı. Ancak Fransızlar grup maçlarında İsveç karşısında aldığı yenilgiyle bu serilerini sonlandırdı.

-İki büyük turnuva sonrası gelen galibiyet-

Fransa Milli Takımı, Ukrayna karşısında elde ettiği galibiyetle, 8 maçlık uluslararası turnuvalardaki galip gelememe serisini de noktaladı. Fransa, 2006 Dünya Kupası yarı finalindeki Portekiz maçından sonra 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'nda galibiyet yüzü göremedi.

Takımda sakatlıkları bulunan Samir Nasri ile Franck Ribery'nin durumları maç saatinde belli olacak. İki oyuncu da takımlarının Çarşamba günü yaptığı antrenmanda dinlendirildi.

Bir diğer sakat futbolcu Yohan Cabaye ise Fransa'nın son grup maçı olan İsveç karşısında forma giyemedi.

Fransa'nın kadrosunda bulunan oyunculardan sadece 6 tanesinin Avrupa şampiyonası tecrübesi bulunmuyor. Bu isimler 2008'deki kadroda da yer alan Steve Mandanda, Malouda, Karim Benzema, Nasri, Patrice Evra ve Ribery.

Fransa'nın finallerdeki kadrosundan Mandanda, Cedric, Carrasso, Laurent Koscielny, Hatem Ben Arfa ve Giroud elemelerde oynamadı.

Fransa'da cezalı Philippe Mexes, İspanya karşısında takımdaki yerini alamayacak. Jeremy Menez ile Mathieu Debuchy ise kart görmeleri halinde takımlarının yarı finale çıkması durumunda forma giyemeyecek.

-Kendi liglerinde parlayan yıldızlar-

Fransa'nın ispanya karşısında en güvendiği kozu ise kuşkusuz kendi oynadıkları liglerde önemli başarılara imza atan yıldız futbolcuları.

İngiliz ekibi Chelsea'de forma giyen Malouda, geride kalan sezon içerisinde takımıyla hem İngiltere Federasyon Kupası'nı hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanma başarısı gösterdi.

Nasri ve Gael Clichy'nin formasını giydiği bir başka İngiliz ekibi Manchester City ise tarihindeki ilk Premier League şampiyonluğuna uzandı.

Lloris, 2008 yılında geldiği Olympique Lyon formasıyla ilk kupasını, takımının US Quevilly'i 28 Nisan'da 1-0 yendiği Fransa Kupası final maçında kaldırdı.

Alou Diarra, Mathieu Valbeuna ve Mandanda ise Marsilya forması altında 14 Nisan'da Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Real Madrid forması giyen Karim Benzema, 34 lig maçında 21 gol kaydederek, Fransız futbolunun efsane isimlerinden Zinedine Zidane'ın 'La Liga'nın en golcü Fransız futbolcusu' unvanını ele geçirdi. Benzemalı Real Madrid, 2007/2008 sezonundan beri ilk La Liga şampiyonluğuna ulaştı.

Muhabir: Ersin Şiyhan

Yayıncı: Hüseyin Doğru - DONETSK

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Futbol Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement