Badmintonda, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için
"kota" süreci bugün sona erdi. Türk sporcu Neslihan Yiğit, tek bayanlar dünya klasmanında 37'nci sırada olmasına karşın, olimpiyatlara 23'üncü sıradan katılarak Türkiye'yi temsil edecek.
Badmintonda "olimpiyatlara gitmeye hak kazanan ilk Türk sporcu" unvanını elde eden Yiğit, genel klasmanda 37'nci sırada yer aldı. Neslihan Yiğit, aynı ülke sporcularına sınırlama getirilmesi nedeniyle olimpiyat kotası sıralamasında 23'üncü sıraya kadar yükseldi. Yiğit'in EGO Spor'dan takım arkadaşı Özge Bayrak ise olimpiyat kotasında 32'nci sıradan yer almasına karşın oyunlara katılamayacak. "Her ülkeden bir sporcu" kuralı gereği, olimpiyatlara Neslihan Yiğit gidecek.
Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine, Türk badmintonunda tarihi bir başarı yakaladıklarını söyledi.
Özmekik, "Türkiye'de badminton hala yeni bir spor dalı olarak görülmesine rağmen 22 yıllık mazisi olan badmintonda tarihte ilk defa olimpiyatlara sporcu gönderiyoruz. 2012 Olimpiyatları için sporcu sayısını 3'e katlamayı hedefliyoruz. 2016 Olimpiyatları'nda özellikle tek bayanlarda dereceye girmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Badmintonda olimpiyatlara tek kadınlar ve erkeklerde 38, çiftler ve karışık çiftlerde ise 32'şer sporcuya kota veriliyor.
- ANKARA
Son Dakika › Spor › Badmintonda 'Olimpiyat Kotası' Süreci Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.