Biz Güiza'yı Kötü Bilirdik... - Son Dakika
Spor

Biz Güiza'yı Kötü Bilirdik...

Biz Güiza\'yı Kötü Bilirdik...

HABER.Yasin TUNÇ yasint@sporx.com İngiltere Premier Lig'de Liverpool'da Chelsea'ye geçtiği dönem, sadece Ada değil; tüm dünya bu transferi konuştu.

23.01.2012 11:55

HABER: Yasin TUNÇ

yasint@sporx.com

İngiltere Premier Lig'de Liverpool'da Chelsea'ye geçtiği dönem, sadece Ada değil; tüm dünya bu transferi konuştu.

El-Nino lakaplı İspanyol boğası, artık Londra'da Chelsea formasıyla boy gösterecekti. Çok büyük beklentilerle 'mavi' formayı üstüne geçiren Torres, adeta gol atmayı unuttu.

2010-2011 sezonu ara transfer döneminde geldiği Chelsea'de adeta yokları oynayan ve silik bir futbol sergileyen 26 yaşındaki futbolcunun geldiği günden bugüne neler yaptığını araştırdık. İşte 'Mavi' Torres ve istatistikleri...

TARİHE GEÇEN BİR TRANSFERDİ

Liverpool'dan, Chelsea'ye transfer olan Fernando Torres, transfer rekoru kırdı. 50 milyon pound karşılığında 5.5 yıllığına Chelsea ile anlaşan Torres, İngiltere tarihinin en pahalı transferi olmuştu. 26 yaşındaki oyuncuyu, 35 milyon poundla Newcastle United'dan Liverpool'a geçen Andy Carrol izlerken, Ada'nın en pahalı 3. transferi ise Manchester City'nin Real Madrid'den kadrosuna kattığı Robinho...

VILLAS-BOAS SÜREKLİ DESTEKLİYOR AMA...

Chelsea menajeri Andre Villas-Boas, bir türlü istenileni veremeyen golcü oyuncu Fernando Torres'e sahip çıkmaya devam ediyor.

Boas, "Torres'in Drogba'nın gölgesinde kaldığını düşünmüyorum. Konuştuğumuz kişiler dünyanın en iyi oyuncuları Didier ve Fernando. Bu iki oyuncu hakkında konuşmak ve aralarında seçim yapmak bir yönetici için akıl zayıflığından başka bir şey olamaz" şeklinde konuşurken; "Torres iyi çalışıyor. Kimi zaman gol atamamak bir oyuncunun istatistiklerine zarar verebilir ancak şimdi daha iyi durumda" açıklaması yapmıştı.

YARIM SEZONDA 1 GOL

2010-2011 sezonu ikinci yarısında 14 maçta forma giyen Fernando Torres sadece bir gol kaydetti. 762 dakika sahada kalan İspanyol forvet, aynı sezonun ilk yarısında Liverpool formasıyla 9 gole imza atmıştı.

YENİ SEZON VE AYNI NAKARAT...

Londra'da önce Carlo Ancelotti ve ardından Andre Villas-Boas ile çalışan Fernando Torres, 2011-2012 sezonunda da kötü çizgisini bozmadı ve kariyerine yakışmayacak bir performans ortaya koydu.

Bu sezon 17 maçta forma şansı bulan, 926 dakika sahada kalan Torres'in kaydettiği gol sayısı sadece iki. Son golünü 24 Eylül'de Swansea City maçında kaydeden İspanyol forvet, son 13 karşılaşmada ise gol sevincinden yoksun kaldı. Ligin dışında ikisi lig kupası ve biri FA Cup olmak üzere üç kupa müsabakasında yer alan 26 yaşındaki yıldız, bu maçları da boş geçti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DE YOK

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezondan bu yana 10 maçta forma giyen yetenekli forvet, sadece iki gol atarken; bu golleri de Genk karşısında buldu. 19 Ekim'de Stamford Bridge'de 5-0 kazanılan maçta 2 kez fileleri havalandıran Fernando Torres, geri kalan karşılaşmalarda ise gol sevinci yaşayamadı.

KAYIP ARANIYOR...

Ada'da Liverpool'a transfer olduğu 2007-2008 sezonunda fırtınalar estiren ve Chelsea'ye geçiş yaptığı 2010-2011 sezonuna kadar toplam 65 gol kaydeden Fernando Torres'in bu istatistiği Chelsea'deki kıyaslandığı zaman İspanyol forvetin yaşadığı form düşüklüğü bariz bir biçimde ortaya çıkıyor. El-Nino'nun Chelsea ile kanı bir türlü uyuşamazken; Torres'in başka bir takıma transfer olması için de kulüplerin yüklü bir bonservisi gözden çıkarması gerekiyor. Ancak, bu istatistiklere sahip bir forvete, kim ne kadar para öder ki?

İşte Torres'in attığı son gol...

%%EMBEDVIDEO_1275%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Biz Güiza'yı Kötü Bilirdik... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement