Bursaspor Başkanını Seçiyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor Başkanını Seçiyor

Bursaspor Başkanını Seçiyor

Yönetim Kurulu'nun idari ve mali açıdan ibrasının ardından başkan adayları, başvuru sırasına göre konuşma yaptı Önadım."Bursaspor'un çirkin emellere karışmayacağına şerefim üzerine söz veriyorum" Uslu."İbrahim Yazıcı'nın dik duruşunu devam"...

17.06.2013 22:45

- Yönetim Kurulu'nun idari ve mali açıdan ibrasının ardından başkan adayları, başvuru sırasına göre konuşma yaptı

Önadım: " Bursaspor'un çirkin emellere karışmayacağına şerefim üzerine söz veriyorum"

Uslu: " İbrahim Yazıcı'nın dik duruşunu devam ettireceğiz"

Körüstan: "Bursaspor'un ne kadar önemli bir değer olduğunu ve büyüklüğünü tüm Türkiye'ye kabul ettireceğiz"

Mestan: "Biz hayalleri gerçekleştirdik. 'İkinci kupayı nasıl yanına koyarız' diye bakıyoruz"

Yazıcı: "Bursaspor'un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor'u sevenler ile kucaklaşmak için geliyoruz"

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede mevcut yönetimin mali ve idari açıdan ibra edilmesinin ardından başkan adaylarına söz verildi. Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu'na adaylık başvurusu sırasına göre kongre üyelerine hitab eden ilk isim Muzaffer Önadım oldu.

Bursaspor'un üzerindeki kara bulutları dağıtmak için aday olduğunu belirten Önadım, başkan olması halinde kesinlikle tüzük değişikliğine gideceğini, kongre üyelerini de ayrıcalıklı konuma getireceğini söyledi. "Kaybedersem kaybetmenin şerefli gururunu yaşayacağım" diyen Önadım, şunları söyledi:

"Bursaspor'un çirkin emellere karışmayacağına şerefim üzerine söz veriyorum. Avrupa kulübü olduğumuzu iddia edenlerin Bursaspor'u köy takımı gibi yönettikleri ortadadır. Stadı Bursaspor'a kazandırma adına namus ve şeref sözü veriyorum. Sezon başı kampının hocamızdan da görüş alınarak Bosna Hersek'te yapılmasını istiyorum. Adı mahkemelerde anılmayan Bursaspor oluşturacağımıza söz veriyorum."

İlhan Uslu

Bir diğer aday İlhan Uslu, kongre üyelerinin karşısına şampiyon yönetimden 6 yönetici ile çıktığını belirtti. "Dik duruşu" şampiyonluk kadar önemsediklerini dile getiren Uslu, İbrahim Yazıcı'dan miras kalan şeffaf yönetim örneğini de devam ettireceklerini vurguladı. Uslu, Özlüce Tesisleri'nin tapusunun hala Bursaspor'da olmadığını anımsatarak, "Özlüce'nin tapusunu alırsak belirli bölümlerde sportif amaçlar dışında eğitim amaçlı yerler yapılacak. 5-6 sene içinde Bursaspor Üniversitesi'nin sözünü veriyoruz" dedi.

- Erkan Körüstan

Erkan Körüstan da kongrenin İbrahim Yazıcı'nın vefatı nedeniyle acele olarak yapıldığını ifade ederek, "Kim kazanırsa kazansın, şölen havasında kutlama yapılmasın" önerisinde bulundu. Bursaspor'da 5 yıl yöneticilik 1 yıl da başkanlık yaptığını belirten Körüstan, "Bursaspor ayağa kalkmış durumda, bizim görevimiz onu koşturmak. Sürdürülebilir başarı hedefimizdir. Kulübümüzün bugününü değil geleceğini garanti altına alacağız. Bursaspor'un ne kadar önemli bir değer olduğunu ve büyüklüğünü tüm Türkiye'ye kabul ettireceğiz" diye konuştu.

Hayri Yazıcı

Kongrenin son konuşmacısı Hayri Yazıcı kürsüye giderken bir grup üyenin, "Fenerli başkan istemiyoruz", karşıt grubun ise "Yazıcı başkan Bursaspor şampiyon" diye sloganlar attıkları gözlendi. Sloganlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Yazıcı, şunları söyledi:

"Bursaspor'a başarıları yaşatanlara minnettarız. Bu başarıları pekiştirmek için buradayız. Çocuklarımıza anlatacağımız yeni şampiyonluklar olmalı. Az konuşup, çok iş yapacağız. Bursaspor'da beklentiler arttı. Bursaspor'un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor'u sevenler ile kucaklaşmak için geliyoruz. Bursaspor sevgisini tüm dünyaya taşımak için geliyoruz. İbrahim Yazıcı'yı saygıyla anıyoruz. Rehberimiz 16 Mayıs, rotamız şampiyonluk, hedefimiz Avrupa."

Konuşmaların ardından oy kullanımı işlemi başladı.

- Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bursaspor Başkanını Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement