Bursaspor'u Yabancılar Sırtlıyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor'u Yabancılar Sırtlıyor

Bursaspor\'u Yabancılar Sırtlıyor

Süper Lig'de geride kalan 28 haftada topladığı 43 puan ile 5.sırada yer bulan Bursaspor'da, yabancı oyuncuların performansı dikkat çekti.

11.04.2013 10:08

Süper Lig'de geride kalan 28 haftada topladığı 43 puan ile 5. sırada yer bulan Bursaspor'da, yabancı oyuncuların performansı dikkat çekti. Timsah'ın bu sezon attığı 43 golünün 30'u yabancı isimlerden geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı farklı geçerek moral bulan ve Avrupa hedefini sürdüren yeşil-beyazlı takımın skor yükünü yabancı oyuncular çekiyor. Bursaspor, ligin 28 haftalık periyotunda rakip fileleri 43 kez havalandırırken, bu gollerin 30'unu yabancı isimler kaydetti. Gol sevinci yaşayan 8 Türk oyuncu ise, toplamda 12 gol kaydetti. Ayrıca, ligin 8. haftasında Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli oyuncu Serdar Kesimal, kendi kalesine gol atmıştı.

43 GOLÜN 30'U YABANCILARDAN

Yeşil-beyazlıların Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, attığı 13 gol ile takımının en üretken ismi olurken, yetenekli oyuncuyu attığı 6 gol ile Sebastian Pinto takip etti. Bursaspor'da ayrıca, 5 gol atan Sestak ve 4 golü bulunan Belluschi'nin yanı sıra, Basser ile devre arasında İngiliz ekibi Sunderland'a transfer olan N'Diaye, rakip fileleri birer kez havalandıran yabancı isimler oldu.

FORMAYI EN ÇOK BATALLA GİYDİ

Bursaspor'da 28 haftalık periyotta en çok forma şansı bulan 5 oyuncunun 4'ünün yabancı oyuncu olması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekipte, attığı ve attırdığı goller ile ligin en üretken ismi olan Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla, 28 karşılaşmanın tümünde sahada yer alan tek oyuncu ve 2461 dakika ile takımının en fazla forma şansı bulan ismi olurken, 'süper bücür'ü 2308 dakika ile tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk takip etti. İngiliz file bekçisi Scott Carson'un 2205 dakika ile üçüncü olduğu sıralamada, 25 karşılaşmada forma giyen ve 2083 dakika sahada kalan Belluschi dördüncü, 1908 dakika sahada kalan Basser ise takımının bu sezon en çok forma giyen beşinci ismi oldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor'u Yabancılar Sırtlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement